TNS Gallups tv-tall for 2014 ga lite å glede seg over for NRK, som er den store taperen med en samlet tilbakegang på 4,7 prosentpoeng på sine kanaler blant alle seere over 12 år.

Les mer: - Vi har ikke lykkes godt nok

Nå vender statskanalen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen blikket fremover, og allerede på årets første dag var det premiere på deres største realitysatsing noensinne. I «Anno» skal deltakerne i likhet med TV 2s «Farmen» reise tilbake i tid for å lære seg å leve som sine forfedre. Denne gangen er det byen, nærmere bestemt Bergen, og ikek bygda som er settingen.

886.000 fikk med seg gårsdagens premiere på NRK1. Det ga en andel på 49 prosent.

- Det er vi veldig fornøyde med. Vi kan ikke si noe annet enn det når nesten 900.000 ser premieren på «Anno», sier prosjektredaktør Unni Ødegård i NRK til Kampanje.

Les også: TV 2 er årets tv-vinner

Sterke skijenter
Programmet har høstet gode anmeldelser, blant annet terningkast fem i VG.

- Det har vært veldig mye positiv respons. Det er veldig fint når det er et nytt og annerledes prosjekt for NRK. Det virker som om folk liker det de ser og vi håper folk henger med oss videre. Det er veldig gøy når vi har jobbet lenge med et prosjekt. Vi smilte da tallene kom i morges, sier Ødegård.

«Anno» ble avløst av «Verdens beste skijenter» på samme kanal, som samlet 921.000 seere og en andel på 49,8 prosent. Deretter tok «Hvem tror du at du er» over stafettpinnen og leverte 905.000 seere og en andel på 51,4 prosent. Det var altså en knallsterk start på året for fjorårets tv-taper NRK, som fanget oppmerksomheten til nesten én million nordmenn i nesten tre timer i strekk på årets første dag.

- Det var en herlig NRK-kveld i går med skijentene, «Anno» og «Hvem tror du at du er». Publikum var fornøyde med oss i går, og det er vi veldig glade for, sier Ødegård.

Rekord for «Grevinnen og hovmesteren»
NRK har som vanlig et solid grep på nordmenns tv-vaner i jula. Julens mest sette tv-program ble «Kvelden før kvelden» lille julaften, ledet av Nadia Hasnaoui og Atle Bjurstrøm med 1.631.00 seere og en andel på 76,8 prosent. Seertallet toppet seg på 2.029.000 seere da «Grevinnen og hovmesteren» ringte julen inn en time inn i programmet. Det er rekord for den tidløse duoen. 1.191.000 fikk med seg den påfølgende julekonserten med Ingebjørg Bratland på NRK1.

Også «Tre nøtter til Askepott» er et fast innslag for mange i jula. Totalt så 969.000 filmen som ble sendt samtidig på NRK1 og NRK Super. Det ga en samlet andel på hele 80,7 prosent på julaften. «Donald Duck og vennene hans» samlet 763.000, også den i samsending på NRK1 og NRK Super.

922.000 så «Været som var» på lille julaften. Værkavalkaden ble julas fjerde mest sette program. Julenøttene tredje juledag ble julas femte mest sette program med 885.000 seere.