Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som forrige uke ble rammet av en terroraksjon som tok livet av ti journalister og to politifolk, kommer denne uken i et opplag på tre millioner eksemplarer. Karikaturer av profeten Muhammed og satire over islam antas å være bakgrunnen for terrorangrepet, men magasinet lar seg ikke kneble, og har i morgendagens utgave igjen profeten Muhammed på forsiden. Dette ifølge avisen Libération, hvor Charlie Hebdo nå leier redaksjonslokaler.

På Charlie Hebdos forside holder profeten Muhammed en plakat med samme budskap som millioner av mennesker har uttrykt de siste dagene, i solidaritet med magasinet: «Je suis Charlie», «Jeg er Charlie». Teksten «Tout est pardonné», eller «Alt er tilgitt», står også å lese på forsiden.

Forsiden av den første Charlie Hebdo-utgaven etter terrorangrepet som drepte 12 personer onsdag. Profeten Muhammed bærer et skilt med teksten «Jeg er Charlie». Foto: Faksimilie fra Libération

- Viker ikke en tomme
Satiremagasinets advokat Richard Malka bekreftet mandag at tegninger av profeten igjen vil dukke opp i bladet.

- Det neste nummeret vil selvfølgelig inneholde tegninger av Muhammed og gjøre narr av politikere og religioner, sa Malka til radiokanalen France Inter.

- Vi viker ikke en tomme, ånden til «Jeg er Charlie» betyr også retten til å være blasfemisk, la han til.