Minst tolv personer, ti av dem journalister og tegnere, skal ha mistet livet i dagens terrorangrep mot det franske satirebladet Charlie Hebdo, som flere ganger har skapt kontrovers ved å trykke karikaturer av profeten Muhammed og lage satire om islam. Humoristen og satirikeren Yousef Hadaoui, som blant annet er kjent som en av makkerne til Anne-Kat. Hærland i talkshowet «Anne-Kat.» på TVNorge, er selv muslim, og mener norske medier har for lite rom for satire som spøker med farlige temaer som islam.

- Mediene har ikke gitt nok plass til oss som kjemper mot sånt som dette, sier han til Kampanje.

- Er norske medier for feige?

- Norske medier er for feige. Det kan jeg si med rak rygg. Jeg har selv fått oppleve at de ikke tør, de har ikke store nok baller, sier Hadoui, som understreker at han også har fått flere humoristiske innslag om islam på lufta, blant annet i «Anne-Kat.» og i «Storbynatt» med Bård Tufte Johansen og Harald Eia.

- Mediene legger begrensninger
Han sier han og hans kolleger flere ganger har prøvd å selge inn satire om betente temaer til tv-kanalene, men at de da har fått høre at det ikke passer inn i sendeskjemaet og lignende.

- Vi har i mange år laget knallhard satire, men media tør ikke sende det. De er redd for å såre noen, så vi får hele tiden begrensninger på hva vi kan lage. Vi har tullet med islam i mange år, men får ikke nok plass.

Les også: - Norske medier har vært feige

- Styrker meg i min kamp
Hadoui sier de ofte må nøye seg med å legge ut humorinnslagene de lager på sosiale medier, siden mediene ikke vil sende dem.

- Hvordan tror du dagens terrorangrep vil påvirke ditt arbeid?

- Dette bare styrker meg i min kamp, for det har ingen ting med islam å gjøre. Det er en gjeng med hårsåre idioter som har jævla dårlig sans for humor.

- Du blir ikke redd for at terroren kan ramme deg og andre som lager satire?

- Hvis det er det som må til for å leve med ytringsfrihet, er jeg villig til å dø for dette. Dette er min jihad, sier Hadoui.