I går ettermiddag skrev Kampanje at NRK-profilen Anders Magnus tok en såkalt selfie av seg selv, omstridte mulla Krekar og hans kone i pausen under rettsmøtet i Oslo tingrett.

Seansen skapte reaksjoner blant pressefolk som var til stede og i sosiale medier. NRK-ledelsen var imidlertid  raskt ute med å slå fast at selfien ikke ville få noen konsekvenser for Magnus.

- Bildet er tatt mens Anders Magnus er på jobb, i pausen under rettsmøtet i Borgarting lagmannsrett. Anders Magnus er en reporter som også dokumenterer sin arbeidshverdag i sosiale medier – slik stadig flere norske journalister gjør. Det er i den forbindelse han har tatt dette bildet, og han han har publisert det på sin egen Facebook- og Twitter-konto, sa reportasjeredaktør Alexandra Beverfjord i NRK til Kampanje.

Les mer: NRK-profil tok Krekar-selfie

Anders Magnus sier til VG at selfien var et forsøkt på å komme i kontakt med Krekar.

- Krekar hadde avvist alle journalister tidligere. Deretter så jeg at det var en dame som tok en selfie med ham, og ikke ble avvist. Da bestemte jeg meg for å gjøre det samme. Det var ikke nødvendig i det hele tatt å ta en selfie, men det var journalistisk metode, som gjorde at jeg fikk snakket med ham om en del ting og stilt ham noen spørsmål.

Han forteller at han ikke ville gjort det samme igjen.

- Nei, jeg ville ikke det. Jeg tenkte ikke at det skulle bli en så stor sak, og jeg synes folk har misforstått meg litt.

Gunnar Bodahl-Johansen, ekspert på presseetikk og tidligere fagmedarbeider ved Institutt for Journalistikk, er nådeløs.

- Det er rett og slett umusikalsk av en journalist å ta en selfie av seg selv med hovedpersonen i saken man skal dekke. Dette skaper svært uheldige assosiasjoner hos publikum, og er en ubetenksom handling av en ellers rutinert reporter, sier Bodahl-Johansen til VG.