Rune Hauge, som forhandlet fram milliardavtalen for norsk fotball i 2005, kan igjen komme til å selge fotballrettighetene for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, skriver VG. Det får SBS-sjef Harald Strømme til å reagere.

- Jeg blir overrasket hvis en mann med så tette bånd til ett tv-hus skulle selge Tippeligaen. Som sagt: vi vil ikke delta i en anbudsprosess dersom vi er dømt til å tape, sier Strømme til VG.

Hauge sier han opptrer profesjonelt.

- Når vi har rådgiveroppgave for en rettighetshaver, så må vi holde oss objektive til potensielle kjøpere av rettighetene, sier fotballagenten som selv tjente rundt 100 millioner på milliardavtalen for snart ti år siden.

Daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media, som selger fotballrettighetene på vegne av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, bekrefter at de har vært i samtaler med Rune Hauges selskap Profile Media om tippeligarettighetene fra 2017 og framover, men understreker at det ikke er gjort noen avtale. Han mener det er uproblematisk å bruke Hauge.