Dersom TV 2 lykkes med å overta den norske virksomheten av C More vil all norsk fotball kunne havne på den Egmont-eide kanalen. Det var tidligere i januar at VG kunne fortelle at det nå skal være høyaktuelt for TV 2 å kjøpe betal-tv-kanalen C More og at dermed hele Tippeligaen kan havne på TV 2s kanaler.

Les mer: C More: - Sonderer ulike muligheter

Les også: - TV 2 nær å kjøpe C More

Det vil føre til en ytterligere konsentrasjon av fotballrettighetene knyttet til Tippeligaen og således være i strid med det Konkurransetilsynet tidligere har uttalt.

- Det vi har uttalt tidligere i forbindelse med utlysningen av disse
rettighetene er at det er viktig å få til en konkurranse om rettighetene og
at seerne kan få velge blant ulike tilbydere, sier direktør Christine Meyer i Konkurransetilsynet til Kampanje.

- Kan bli en sak
Meyer sier hun må uttale seg på generelt grunnlag og at hun ikke ønsker å konkludere i den konkrete saken om TV 2 og C More. Dersom TV 2 lykkes med å overta C More, kan saken havne på bordet til tilsynet.

- Dersom en fusjon vil finne sted, vil dette kunne bli en konkret sak hos oss. Da vil fotballrettighetene være en av de tingene vi trolig må vurdere og jeg kan derfor ikke forskuttere hva vår konklusjon vil være, sier Meyer.

Følger spillet: Økt konsentrasjon av fotballrettigheter står ikke høyt på ønskelisten til diektør for Konkurrasetilsynet, Christine Meyer. Dersom TV 2 kjøper C More kan det fort bli en sak for tilsynet.

Det er hensynet til forbrukerne som tidligere har ført til at Konkurransetilsynet har fulgt de mange rettighetssalgene knyttet til norsk fotball både i 2005, 2008 og nå sist i 2011 så tett.Konkurransetilsynet har ved alle disse tilfellene vært klare på at man ønsker rettighetene solgt til flere aktører slik situasjonen også har vært i Europa når denne typen rettigheter er lagt ut for salg. I år er det ventet at både rettighetene til engelske Premier League og den norske fotballen skal lyses ut på nytt.  

Les også: - Konkurransetilsynet følger fotballsalget

Les også: - Kunne aldri skrevet avtale med TV  2

- Vår standpunktet her står fortsatt fast, sier Meyer i dag.

Vil ha flere tilbydere
Betal-tv-rettighetene til norsk fotball ble sist solgt til C More i 2011. For den nette sum av 1,1 milliarder kroner kjøpte den svenske betal-tv-kanalen seks av åtte Tippeliga-kamper i Norge  og alle kampene fra den nest øverste divisjonen for perioden 2013 til 2016.  Norsk Toppfotball og salgsselskapet Fotball Media, som eies av Norges Fotballforbund og toppfotballorganisasjonen, oppfylte dermed kravene til Konkurransetilsynet.

Tilsynet har imidlertid fortsatt en hjemmel til å se på saken dersom TV 2 og C More slår seg sammen og fotballrettighetene havne hos én enkelt aktør.

- De mulighetene vi har i forhold til en slik fusjon er enten å si nei, kreve avhjelpende tiltak eller vi kan godkjenne. Det er måten vi kan nærmes oss dette på, sier hun.

- På generelt grunnlag vil du si at det er lite konkurranse om denne typen rettigheter?

- Vi skulle gjerne sett at det var enda mer konkurranse om rettighetene og det som er viktig er at det er konkurranse i markedet og at det ikke bare er slik er at fotballrettighetene skifter hender når de lyses ut. Det er viktig at det er en reell konkurranse og at de havner på flere hender, sier Christine Meyer.

I TV 2 ønsker man ikke å kommentere saken ovenfor Kampanje.