Det familieeide selskapet Fanbooster har spesialisert seg på å lage markedsføringsverktøy i sosiale medier og da særlig Facebook. Selskapet har så langt ikke tjent noe særlig penger, men hentet nylig inn 7,7 millioner kroner i en emisjon.

En av de som hoppet på er mediekonsernet Polaris Media som går inn med rundt halvparten av pengene og får med det en eierandel på fem prosent.

- En av fordelene ved å komme tettere på, handler om at man ikke blir sittende på sin egen tue. Det vil gjøre oss smartere når vi skal ta egne veivalg vedrørende å utnytte sosiale medier i utviklingen av våre mediehus, sier finansdirektør i Polaris Media, Per Olav Monseth, til Dagens Næringsliv.

Les også: Hva er en «like» verdt?

Fanbooster hadde i 2013 en omsetning på rundt ti millioner kroner  og fikk et underskudd på rundt én million kroner.