Mandag denne uken ble det satt rekord i brukere av jobbsidene til Finn.no. Hele 160.757 brukere var innom sidene, noe som er en økning på 21 prosent i forhold til mandag etter nyttår i fjor.

- Etter de store feriene er det ofte mer aktivitet på jobbsidene enn normalt. Det henger kanskje sammen med at folk har hatt tid til å reflektere litt ekstra over sin egen tilværelse. Et nytt år markerer en ny start, og mange er på utkikk etter jobb, av ulike grunner, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Faller i Finn, i en pressemelding.

Den mest aktive perioden for søk var mellom klokken 13 og 14. Totalt er det nå 11.924 stillinger på Finn.

- Tilbud og etterspørsel henger sammen. Vi har sett en nedgang i stillingsmarkedet den siste tiden, men januar er alltid en måned hvor mange bedrifter ser etter kandidater. De har ferske budsjetter og ønsker kanskje å skaffe de rette hodene så tidlig som mulig. Det er heller ikke uvanlig å starte jakten på sommervikarer allerede nå, sier Faller i meldingen.