I dag ble det kjent at sjefredaktør Espen Egil Hansen får all makt i Aftenposten. Han blir publisher i Aftenposten i forbindelse med at administrerende direktør Sondre Gravir blir ny toppsjef i Finn.

Les også: - Kommer ikke til Finn-nachspiel

Dermed skal Hansen, i likhet med sin kollega og rival Torry Pedersen i VG, holde styr på troppene i både redaksjonen og kommersiell avdeling. På spørsmål om han vil få tid til å være sjefredaktør, svarer Hansen kontant:

-  Ja, det får jeg tid til. Jeg skal fortsatt være sjefredaktør og jeg skal fortsatt være en tilstedeværende sjefredaktør. Jeg skal fortsatt evaluere, jeg skal fortsatt være involvert i de største nyhetssakene og de vanskeligste avgjørelsene og jeg skal følge opp kollegene i ledergruppen. Dessuten er det slik at da jeg satte sammen ledergruppen, ansatte jeg tre tidligere sjefredaktører. Derfor tror jeg vi er godt skodd.

Schibsted Norge-direktør Didrik Munch avviser at konsernet sparer penger på publishermodellen.

Les mer: - Sparer ikke penger

- Jobb nummer én
-  Vil direktøroppgavene ta mest tid?

-  Det vet jeg ikke. Utfordringene i mediemarkedet henger veldig nøye sammen og vi må tenke på en ny måte nå. Brukerendringene vi ser som følge av den digitale transformasjonen gir både redaksjonelle og kommersielle utfordringer. Utviklingen av Aftenposten er derfor jobb nummer én for meg, sier Hansen.

- Du har vært sjefredaktør i Aftenposten i ett år. Hva er du mest fornøyd med?

- Jeg er mest fornøyd med vår journalistikk, som for eksempel sakene om den grå økonomien og mobilovervåkningen, og jeg er mest fornøyd med at vi nå har et stort driv i produktuviklingen. Nå jobbes det med produktutviklingen i alle deler av Aftenposten.  Det skjer virkelig mye fra uke til uke.

- Kjenner begge modellene
- Har du søkt råd hos din tidligere sjef Torry Pedersen, som er publisher i VG?

- Jeg jobbet under Torry Pedersen i seks-sju år da han var publisher i VG Multimedia og to år da han var publisher i  mediehuset VG.  Jeg jobbet også i en toledermodell i VG Multimedia sammen med Jo Christian Oterhals og har det siste året vært en del av toledermodellen i Aftenposten sammen med Sondre Gravir. Jeg kjenner derfor begge modellene godt. I en tid med store endringer har eneledermodellen noen store fordeler og én av dem er at man får mye høyere tempo i beslutningene. Det er viktig for produktutviklingen.

- Hva er du minst fornøyd med?

-  Av legning er jeg utålmodig. Jeg vil at ting helst skal skje fortere. Hver dag klarer jeg å se ting vi kunne og burde gjort bedre.

- Morsom eier
Onsdag skrev Kampanje at Schibsted smadrer medierivalene på børsen. En analytiker påpekte at kursoppgangen er drevet av mediekonsernets internasjonale rubrikksatsing.

- Det er lenge siden Schibsted har vært et medieselskap. Det har de ikke vært på mange år. De ser kanskje ikke på det slik selv og det føles sikkert litt vondt, men ser du på verdiene og tenker på pengene, så er de blitt et rubrikkselskap som eier noen aviser, sa analytiker Alexander Høst i investeringsbanken ABG Sundal Collier til Kampanje.

Les mer:  - Lenge siden Schibsted var et medieselskap

 -  Han har rett i at mesteparten av markedsverdien er knyttet til rubrikkvirksomheten. Men jeg synes dette er en svært begrenset måte å definere et medieselskap på. Rubrikk har alltid vært bærebjelken her i huset og den er blitt flyttet fra papiravisen til nettet. Schibsted er et av få selskaper i verden som har klart dette skiftet.

- Hvordan er det å være mediehussjef i Schibsted i 2015?

- Jeg synes Schibsted er en av de morsomste eierne man kan ha. Jeg vet ikke om noen bedre mediehuseiere noe sted. Schibsted satser på sine mediehus, de bistår oss, de har tro på mediene og de stiller strenge krav til oss. Det er den beste måten å sikre at vi videreutvikler oss. De mediehusene der det har gått galt er de som ikke har evnet å utvikle seg.