Sjefredaktør Espen Egil Hansen blir ansatt som publisher i Aftenposten.  Mediehuset går fra toleder- til enledermodell i forbindelse med at administrerende direktør Sondre Gravir blir toppsjef i Finn. Det bekreftet Schibsted for en time siden. Nå opplyser mediekonsernet at mediehuset går fra toleder til eneledermodell. De ansatte i Aftenposten ble informert om endringene i ledelsen på et allmøte som startet klokken 13.00.

Les også: Gravir blir Finn-sjef

Espen Egil Hansen startet som sjefredaktør i Aftenposten i desember 2013. Han kom da fra stillingen som digitalredaktør i VG og mange trodde han ville bli Torry Pedersens etterfølger i VG.

Styreleder Didrik Munch mener tiden nå er inne for å samle ansvaret i en enleder-modell.

- Aftenposten har i dag et meget velfungerende lederteam både redaksjonelt og kommersielt. I tillegg har vi i Schibsted Norge etablert sterke sentrale enheter innenfor annonse og lesermarked. Dette gjør at styret mener det nå ligger til rette for en enleder-modell i Aftenposten. Espen Egil Hansen har gjort en svært god jobb siden han tiltrådte som sjefredaktør, og jeg er trygg på at han vil gjøre det samme i rollen som publisher i Aftenposten, sier styreleder Didrik Munch, som også er konsernsjef i Schibsted Norge, i en pressemelding.

Espen Egil Hansen kommenterer Publisher-rollen slik:

- Jeg har vært i Aftenposten i et drøyt år og opplever at vi får til gode ting både journalistisk og kommersielt. Vi markerer oss journalistisk gjennom for eksempel mobilavlyttingssaken og vi har stadig flere lesere på våre digitale produkter. Utfordringene for mediebransjen er store, men Aftenposten har et godt driv og jeg ser frem til å lede et samlet mediehus med kompetente og entusiastiske medarbeidere – og lesere som forventer mye av oss, sier Hansen i en pressemelding.

Publisher-modellen benyttes også i andre av Schibsteds mediehus: Torry Pedersen er publisher i VG og Jan Helin det samme i Aftonbladet.

Espen Egil Hansen var sjefredaktør i VG Nett fra 2008 til 2011. Fra 2011 var han redaktør med ansvar for VG Nett, VGTV, VG Mobil og VG+ i den felles mediehusorganisasjonen. Han satt i Norsk Redaktørforenings hovedstyre fra 2009 til 2013, og er styremedlem i International News Media Association (INMA).