Administrerende direktør i Aftenposten, Sondre Gravir, blir ny toppsjef i rubrikkgiganten Finn. Det bekrefter Schibsted i en pressemelding.

- Det er tungt å slutte i Aftenposten. Det er et fantastisk mediehus med utrolig dyktige og flotte mennesker. Aftenposten har nå en sterk utvikling både i leser- og annonsemarkedet som det blir spennende å følge fremover.  Samtidig gleder jeg meg stort til å begynne i Finn.no, og gå inn i ledergruppen i Schibsted Classified Media. Finn.no er et fantastisk selskap som nesten alle nordmenn har et forhold til. Finn.no har vist en imponerende utvikling over lang tid, og har vært veldig sterke på innovasjon og kulturbygging. Med Finn.no sin solide merkevare, markedsposisjon og kompetente medarbeidere, er jeg optimistisk med tanke på den videre utviklingen, sier Gravir i pressemeldingen.

- Flere interne kandidater
Dagens Næringsliv omtalte først ansettelsen av Gravir, som starter i Finn.no 1. februar. Gravir, som også sitter i styret til Finn, kom fra tilsvarende stilling i Bergens Tidende til Aftenposten for tre år siden.

Gravir overtar Finn-jobben etter Christian Printzell Halvorsen, som gikk av i november. Styreleder Terje Seljeseth er fornøyd med at Gravir overtar sjefstillingen i Finn.

- Vi har hatt en god og grundig prosess for å være sikre på å finne den beste personen til å lede Finn.no videre. Flere sterke, interne kandidater ble nøye vurdert. Etter en helhetsvurdering landet valget på Sondre Gravir, og jeg er meget tilfreds med at Sondre har sagt ja til å ta jobben. Jeg er trygg på at han med sin brede ledererfaring, gode resultater og inngående kjennskap til selskapene i Schibsted, vil være et godt valg for å lede Finn.no sin utvikling videre, sier Seljeseth i en pressemelding.

Les mer: Finn-sjefen slutter

- Ubetinget positivt
Didrik Munch, konsernsjef i Schibsted Norge, ser klare fordeler med ansettelsen av Gravir.

- Samarbeidet med Finn.no er meget viktig for mediehusene i Schibsted Norge. Jeg ser på det som ubetinget positivt for dette samarbeidet at Sondre Gravir har en så god kjennskap til mediehusene våre. Det vil bidra til at vi sammen kan utvikle felles tjenester og produkter på en best mulig måte, sier Didrik Munch.

Sondre Gravir er utdannet siviløkonom med spesialisering innen finans fra Norges Handelshøyskole og har studert finansrelaterte MBA-fag ved National University of Singapore.