Det er Aftenposten som i dag skriver at nordmenn klager stadig mer på NRK. I fjor kom det inn 258 klager til Kringkastingsrådet, noe som er en økning på nesten 50 prosent fra året før. Det er klager på NRKs dekning av Gaza som topper statistikken.

- Det er en stor økning sammenliknet med forrige fireårsperiode fra 2009 til 2013. Da behandlet Kringkastingsrådet i gjennomsnitt 173 klager per år, sier rådssekretær Erik Berg-Hansen i Kringkastingsrådet til Aftenposten.

Kringkastingsrådet avga i 2014 12 skriftlige uttalelser. Åtte av disse var kritiske til hele eller deler av innholdet i de innklagede programmene. Det er striden i Gaza som topper klagestatistikken med 57 klagebrev

Også NRKs publikumsservice mottar mange henvendelser fra publikum. I fjor kom det inn 42.141 publikumshenvendelser der 19 prosent var klager. Også her troner Gaza på toppen, fulgt av klager på banning og grovt språkbruk i NRK-programmer.