Facebook la onsdag kveld norsk tid frem tall for fjorårets fjerdekvartal og de viste at verdens største nettsamfunn slo både analytikernes forventninger og tilsvarende tall i 2013.

Omsetningen for fjerde kvartal endte på 3,85 milliarder dollar, sammenlignet med 2,59 milliarder dollar i samme kvartal året før. Det er en økning på hele 49 prosent. Analytikerne trodde på en omsetning på 3,77 milliarder dollar.

Nøkkeltall fra selskapets kvartalsrapport viser at Facebook fortsetter å legge på seg og Mark Zuckerbergs selskap har nå 1,4 milliarder medlemmer. Etter å ha vokst 13 prosent sammenlignet med tilsvarende tall i 2013, har Facebook  dermed gått forbi Kina i antall «innbyggere» og ville vært verdens største land.

Samtidig fortsetter selskapet å øke antallet brukere på mobilen og det er i dag over en halv milliard mennesker som kun logger seg inn på Facebook via mobilen og aldri fra desktop.

Månedlige aktive brukere på mobiltelefon økte mest med hele 34 prosent og i snitt var det 745 millioner mobilbrukere på Facebook i desember.

Omsetningen fra mobilannonsering blir også stadig viktigere for Facebook og er i dag på 69 prosent av den totale annonseomsetningen i fjerde kvartal, en økning fra 53 prosent i samme kvartal i 2013.

Facebook har hatt en formidabel reise på børsen etter at selskapet for alvor knakk koden med mobil annonsering. Aksjen har siste tolv måneder økt med 42 prosent, men falt i natt som en følge av økt kostnader og investeringer knyttet de store oppkjøpene av WhatsApp og Oculus.

Selskapet satser også tungt på video og vil ta opp kampen med Googles videodelingstjeneste YouTube i det raskt voksende markedet for online videoannonser. Selskapet har også en klar ambisjon om å ta en større andel av annonsørenes tv-budsjetter.

Under presentasjonen i går kveld kunne toppsjefen Mark Zuckerberg fortelle at satsing betaler seg og at Facebook i dag har tre milliarder videovisninger, en tredobling av tallene fra juni i fjor.

- Det faktum at vi så mye videoer som konsumentene har lastet opp, betyr at vi kan vikse med vår annonsemodell og det synes markedsførerne er spennende, sier Sheryl Sandberg, en av Facebook-toppene til Bloomberg.

Selskapet fikk et overskudd på 701 millioner dollar for perioden og ser en på hele 2014 tjente selskapet 2,9 milliarder dollar eller nesten 23 milliarder norske kroner. 

Det var en dobling sammenlignet med tallene for 2013.