Artikkelen blir oppdatert. Kampanje kommer med mer.

Det fortsetter å blåse på toppen i den svenskeide søkegiganten Eniro. Pierre Mårtensson har ledet Eniro Norge siden august 2013. Nå går han av.

- Under Pierres ledelse har Eniro rendyrket den norske virksomheten som nå har et positivt momentum for en tydeligere posisjon innen lokalt søk, sier konsernsjef i Eniro, Stefan Kercza.

- Jeg vil takke Pierre for hans innsats. Han har skapt et godt grunnlag og et fundament for den norske virksomheten som vi nå skal bygge videre på.

Les også: Turbulens i Eniro

Les også: Idium-sjef tar eiermakten etter Eniro-drama

Får konstituert leder
Pierre Mårtensson sier i pressemeldingen at han er fornøyd med hva Eniro Norge har fått til det siste året.

- Jeg ønsker Eniro lykke til videre og vil følge selskapets utvikling med stor interesse, denne gang som tilskuer.

Mattias Wedar, som er Eniro-konsernets leder for produkt og marked, vil i perioden fremover fungere som konstituert leder for Eniro Norge.

- Vi skal fortsatt være best på lokalt søk og har fullt fokus på optimalisering av tjenestene våre for å øke synligheten på nett og mobil for små- og mellomstore bedrifter i Norge, sier Wedar.

- Parallelt er prosessen med å finne en permanent løsning for ledelse av Eniro Norge i gang.

Les også: Eniro avviser konkursrykter

Andre toppsjef ut døra
I februar 2013 måtte selskapets forrige norske toppsjef, Morten Algøy, gå på dagen som følge av misnøye med de økonomiske resultatene. Dette er altså andre gang på to år at Eniro Norges toppsjef går på dagen. Algøy hadde vært 20 år i selskapet.

Eniro Norges er under  kraftig press etter avviklingen av papirproduktet i 2012. Salgsinntektene falt fra en snau milliard, 936,1 millioner kroner i 2012, til 783,7 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet falt fra 303,4 millioner kroner til 121,1 millioner kroner.

Les mer: Mer enn halvert Eniro-overskudd

- Da vi gjorde en avvikling av printvirksomheten av Gule Sider-katalogen opplevde vi en nedgang av inntekter i den digitale konvergeringen. Det var også noen mindre endringer i pensjonsordningene som ga en gevinst i 2012 som vi ikke hadde i 2013, sa Eniro Norge-sjef Pierre Mårtensson til Kampanje.

Les mer: Eniro-sjef må gå

Les mer: Han blir ny Eniro-sjef