Årets norske Donald-julehefte er revet bort og opplaget på 50.000 var ikke nok for å tekkes Donald-leserne. Det til tross for at opplaget til verdens mest kjente and har falt fra rundt 170.000 eksemplarer til drøyt 49.000.

Redaktør for Donald Duck i Norge, Marius Horn Molaug innrømmer overfor Aftenposten at man skulle «tatt hardere i» og opplaget denne gangen ble «altfor lite».

For da de norske Donald-skaperne Arild Midthun, Knut Nærum og Tormod Løkling la årets julehistorie til Finnmark, skjøt det fart.

- Dette er jo helt ellevilt. Særlig nord for Trondheim har det tidvis hersket ren desperasjon etter å få tak i heftet. Vi visste at historien ville slå an her hjemme, men hadde ikke helt sett for oss at det skulle bryte ut et sånt kaos for dette, sier tegneren Arild Midthun til Aftenposten.

På Finn.no var det nyttårsaften var det ifølge Aftenposten et tyvetalls annonser for salg av Donald-hefte til en pris på mellom 100 og 1000 kroner.