Amerikanske myndigheter har så langt vært strenge med bruken av fjernstyrte droner i kommersiell sammenheng, men nå ser det ut til at de firer litt på kravene. TV-kanalen CNN har nemlig fått tillatelse fra de amerikanske luftfartsmyndighetene, FAA, til å bruke droner i sin nyhetsdekning, melder Wall Street Journal.

Dermed innvilges CNN et unntak fra de gjeldende reglene, som er at selskaper må melde fra til FAA tre dager i forveien for å kunne bruke droner lovlig. Ifølge retningslinjene må de tillegg må de innhente tillatelser fra folk som bor i nærheten, og dessuten kun gjøre opptakene på et lukket sett.

- Slike restriksjoner er helt meningsløse når vi skal dekke nyheter på direkten, sier CNN-sjef David Vigilante til Wall Street Journal.

De neste 1-2 årene vil CNN teste forskjellige typer droner i sin nyhetsdekning, og dele erfaringene sine med FAA. Georgia Tech Research Institute skal i tillegg gjøre en studie på drone-bruken til CNN.