Første episode av serien, som søndag samlet 1,2 millioner nordmenn foran tv-apparatene, sluttet med at en gruppe allierte soldater ble henrettet på stedet, etter at de hadde havarert med seilfly på vei mot Rjukan.

- Dette har aldri skjedd, og er en grov historieforfalskning, sier tidligere avdelingssjef ved Forsvarsmuseet, Thor Brynhildsen, til Aftenposten.

Han viser til at soldatene i virkeligheten ble torturert i flere dager før de ble henrettet, siden de satt på informasjon som var viktig for tyskerne, og får støtte av forfatter Asgeir Ueland, som nylig lanserte boken om anslaget mot Norsk Hydros anlegg på Vemork. Seriens produsent, Jon. M. Jacobsen, sier det aldri var meningen at serien skulle være historisk korrekt på alle punkter.

- Vi er klar over at henrettelsene ikke skjedde slik det ble vist i første episode. Men vi har aldri sagt at vi skal lage en dokumentarisk film om Rjukan-aksjonen, men et drama. Akkurat slik «Max Manus» var, sier Jacobsen til Aftenposten.