Amedia opplevde i fjor høst at den ene sjefen etter den andre sluttet, og i dag spør mediekonsernets utviklingsdirektør Pål Nedregotten på Twitter om noen vil ha jobben hans. Forlater han skuta også? Han svarer avkreftende på telefon.

- Jeg får ansvar for strategisk innsikt og forretningsutvikling. Det blir en mer strategisk jobb hvor jeg skal se mer fremover enn jeg er i stand til å gjøre i den nåværende, sier Nedregotten til Kampanje.

Han forteller at stikkord for den nye jobben vil være produktutvikling og innovasjon på områder som ligger utenfor kjernen av de 65 lokalavisene til Amedia.

- Det vil være de tingene som enten ligger i forlengelsen av tradisjonell medievirksomhet eller ikke passer inn i det eksisterende produktspekteret.

Nå skal han jobbe mindre med løpende problemstillinger og mer med det overordnede perspektivet.

- Jeg får tid og rom til å jobbe mer strategisk, sier han.

- Bransjens best skjulte hemmelighet
Stillingen er nyopprettet, og Nedregotten startet ved inngangen til det nye året. Han fungerer samtidig i jobben som utviklingsdirektør inntil en ny person er på plass. I den nye jobben får han noen personer med seg, men ikke mange.

- Det er ikke et suksesskriterium at en har en masse folk. Det viktige er å klare å identifisere de sentrale trendene og komme opp med strategier og teknikker slik at vi kan ta riktige grep i markedene. Det er ikke nødvendig med mange mennesker for å klare det, men de riktige.

De Nedregotten skal samarbeide med, jobber i Amedia fra før. Nedregotten mener ikke mediekonsernets mulighet for innovasjon er svekket med alle sjefavgangene i fjor.

Les også: Sjefflukt i Amedia

- Det utviklingsmiljøet som jeg nå forlater er i en ekstremt god tilstand, og kompetansen i de digitale miljøene i konsernet er kanskje bransjens best skjulte hemmelighet. Dette er nøkkelpersoner som du aldri har hørt om, men som trives veldig godt i sine jobber, sier Nedregotten.

- Leter etter Kinder-egget
Nå starter jobben med å rekruttere en ny utviklingsdirektør. Stillingsannonsen ble lagt ut i dag.

- Vi starter rekrutteringen nå, og det tar den tiden det tar. Vi vil mye heller ha en riktig person på plass enn at det skal gå fort. Vi ønsker å få noen på plass så fort det lar seg gjøre, men er samtidig fullstendig klar over at det ikke nødvendigvis er så fryktelig mange med den erfaringen vi spør etter der ute.

- Hva slags type leter dere etter?

- Vedkommende skal helst ha en ganske dyp forståelse av hva slags krefter som virker inn på mediene og hvilken rolle redaksjonelle produkter spiller i en digital verden. Han eller hun må ha jobbet med produktutvikling, og vite hvordan man produktutvikler riktig. Og vedkommende må vite hvilket mulighetsrom og hvilke begrensninger som ligger i den teknologiske utviklingen. Det vi leter etter er det berømmelige Kinder-egget, sier Nedregotten.