Tolv mennesker er drept, to journalister og to politimenn, i et terrorangrep mot det franske satirebladet Charlie Hebdo i Paris i Frankrike i dag, skriver BBC, skriver BBC. Ytterligere ti skal være såret. Hvem som står bak angrepet er foreløpig ikke kjent.

Charlie Hebdo ble i 2011 angrepet av brannbomber etter at de publiserte karikaturtegninger av profeten Muhammad. Senest i dag twitret bladet en karikatur av Abu Bakr al-Baghdadi.

Polititet i Frankrike maner nå franske medier til å være på vakt og til å høyne sikkerheten i kjølvannet av det mange tolker som et direkte angrep på ytringsfriheten.

-  Dette er et angrep på ytringsfriheten. Men vi må vise at vi står sammen i dette landet. Vi er et liberalt land, derfor møter vi ofte trusler. Men ingen skal tro at de kan true oss til stillhet. Dette er et angrep på ytringsfriheten, sa president François Hollande da han møtte pressen utenfor satiremagasinets redaksjonslokaler, skriver VG.

Erna Solberg skriver følgende på Twitter i dag:

«Skytingen i Paris er en tragisk og feig handling, både tapene av menneskeliv og det avskyelige angrepet på ytringsfriheten.»