Sondre Gravir fortsetter en åtte år lang klatretur i Schibsted-konsernet, nå som administrerende direktør i Finn. Gravir har tilbragt de siste tre årene i sjefsstolen i Aftenposten, som nå fylles av avishusets ferske publisher Espen Egil Hansen.

Les mer: Han blir ny Aftenposten-sjef

Les også: Gravir blir Finn-sjef

Gravir startet sin Schibsted-karriere som prosjektdirektør i 2007. Deretter ble han finansdirektør i Stavanger Aftenblad. Fra 2009 til 2011 var han administrerende direktør i Bergens Tidende, og de siste tre årene har han altså hatt tilsvarende stilling i Aftenposten.

Gravir overtar Finn-jobben etter Christian Printzell Halvorsen, som gikk av i november.

- Det er litt vemodig og veldig rart. Jeg har jobbet i og med mediehusene i Schibsted i ti år nå og i Aftenposten de siste tre årene. Samtidig føler jeg at det er en sprelsk Aftenposten i godt driv som jeg slutter i. Det føles også veldig godt, sier han til Kampanje.

- Hva er du mest fornøyd med å ha fått til?

- De tre årene har vært veldig annerledes. Det var krevende i 2012 med nedbemanning og omstilling, men det siste halvannet år har vært full fokus på å lage bedre produkter og bedre løsninger som gjør at leserne får bedre opplevelser og annonsørene bedre effekt. Det ser vi resultatene av nå og er glade for. 2014 har vært et godt år på mange måter.

- Har du knekt betalingskoden?

- Jeg tror aldri den blir helt ferdig knekt, men jeg føler vi er i god gang og utviklingen på lesermarkedet i 2014 er veldig sterk, både med god økning i lesingen, god abonnementsvekst på nye produkter og kraftig økning i inntekter.

- Er et mediekonsern
Medieanalytiker Alexander Høst i ABG Sundal Collier sa tidligere i uken til Kampanje at kursoppgangen til Schibsted har lite med medievirksomheten å gjøre. Han tilskriver 93 prosent av verdiene i Schibsted til rubrikk og resten til medier.

- Det er lenge siden Schibsted har vært et medieselskap. Det har de ikke vært på mange år. De ser kanskje ikke på det slik selv og det føles sikkert litt vondt, men ser du på verdiene og tenker på pengene så er de blitt et rubrikkselskap som eier noen aviser, sier Høst.

Les mer: - Lenge siden Schibsted var et medieselskap

Gravir deler ikke analysen til medieanalytikeren.

- Den finansielle vurderingen må analytikerne bare legge til grunn. Det å si at Schibsted ikke er et medieselskap, er jeg ikke enig i. Schibsted har to bein, det ene er medievirksomheten og det andre er rubrikk. Så verdsettes de to forskjellig finansielt. Jeg tror alle som jobber i Schibsted, og i hvert fall meg selv, føler at vi er en del av et mediekonsern, sier han til Kampanje.

- Kommer den følelsen til å minske når verdiene fordeler seg som de gjør?

- Jeg opplever at det gjøres større investeringer i å utvikle medievirksomheten i Schibsted enn noen gang.

- Er det et tegn i tiden at du nå går fra medier til rubrikk?

- Nei, ikke det hele tatt. Mediebransjen er inne i en krevende og spennende tid, og sånn tror jeg det vil bli fremover også. Jeg har ikke hatt det så gøy på jobb som jeg har hatt det siste året.

- Skal gjøre Finn bedre
- Hva blir den viktigste oppgaven din i Finn?

- Den viktigste oppgaven for meg er å gjøre Finn-produktet enda bedre. Det er det det dreier seg om i Finn, å gjøre produktet mer relevant for brukerne og gi bedre og bedre effekt til annonsørene. Det er også måten vi skal svare konkurransen på, både den som er der i dag og den som kommer i nye former og fenomener fremover.

- Inntektene til Finn flater ut, kommer du inn til nachspielet?

- Så absolutt ikke. Inntektene flater litt ut av flere grunner og påvirkes av makrosituasjonen i Norge, samt at vi har gjort om modellen til Finn-torget (det er nå gratis å legge ut annonser, red.anm.). På kort sikt påvirker det selvfølgelig inntektene litt negativt, men jeg er helt overbevist om at grepet på lang sikt er positivt for Finn. Det er viktig at så mange som mulig bruker Finn og får god effekt. Da er det viktig å få inn nye brukere og Finn har fått inn veldig mange flere brukere og flere annonser etter at det ble gratis.