Minst tolv personer skal ha mistet livet i terrorangrepet mot det franske satirebladet Charlie Hebdo, som blant annet har skapt kontrovers ved å trykke karikaturer av profeten Mohammed.

Les mer: Flere drept i angrep mot satireblad

Leder i Norsk Journalistlag, Thomas Spence, er sjokkert over hendelsen.

- Dette er uhyggelig, veldig alvorlig, og en veldig trist start på det nye året. Dette er et angrep på redaksjonen, men også et angrep på ytringsfriheten, i Frankrike som i resten av verden, sier han til Kampanje.

- De forsøker å true og drepe journalister fra å gjøre jobben sin. Faren er at dette vil føre til frykt, angst og tilbakeholdenhet og selvsensur blant journalister og redaktører som skal dekke også denne delen av samfunnet. Dette er en svart dag for journalister og ytringsfriheten. Denne udåden må selvfølgelig ikke få passere uten at gjerningsmennene blir tatt og straffet, sier han til Kampanje.

Ifølge Dagens Næringsliv har både NRK og TV 2 skjerpet sikkerheten som følge av hendelsen.

- Vi må ta en runde i Norge også, både i redaksjonene og hos myndighetene, om vi er godt nok sikret i mediehusene og blant alle som jobber med journalistikk. Vi har ikke sett noe i dette omfanget, men også her er den en økende grad av trusler og trakassering av journalister. Det er en farlig utvikling både for redaksjoner og hele samfunnet, sier Spence til Kampanje.

- Hvordan bør norske mediehus følge opp en slik hendelse?

- Jeg skal være ydmyk, de fleste mediehus har tenkt på dette før denne hendelsen og har gjort mye trening og kursing av journalister som jobber i farlige områder. Min oppfordring er at man går gjennom rutiner som man har for denne typen hendelser, og så må det være opp til de enkelte mediehusene, men også politi og sikkerhetsmyndigheter, å ta terrortrusler mot medier på alvor. Ingen skal tro at man slipper unna trusler av noen art, sier Spence.