Sammen med Nord DDB, lanserte Diplom-Is i vår en kampanje der fem Gullpinner, støpt i 18 karat gull, ble pakket og gjemt i tilfeldige frysedisker over hele landet.
Med 512 prosent flere Gullpinner spist sammenlignet med fjoråret, kan man påstå at gullkampanjen slo an. Nordmenn spiste altså 980.000 Gullpinner i fjor, og over 6.000.000 millioner i år.
Ville styrke kjerneporteføljen
En etter en har gullpinnene blitt funnet, og de fem heldige vinnerne er spredt over hele Norge – fra Bergen i vest, til Harstad i nord.
Kampanjen fant også veien til IICC, som er en sammenslutning av uavhengige iskremprodusenter fra Europa, Midtøsten, Canada, Mellom-Amerika og Sør-Amerika, og som kåret kampanjen til «Best Commercial Solution» 2024.
Les også: Diplom-Is inviterer til gulljakt i frysedisken: - Har gjort en risikovurdering
- Et av våre viktigste vekstmål er å styrke kjerneporteføljen, og Gullpinne har vært en favoritt i norske frysedisker helt siden 1968. Til tross for sin ikonstatus blant den eldre generasjonen, var Gullpinne ukjent for mange unge. Med andre ord en skjult skatt i frysedisken – og det ble springbrettet for utformingen av kampanjen, sier markedssjefene Christine Estelle Innstrand og Renate Wiig i Diplom-Is.
Et eget Gullpinne-univers
Det kreative teamet hos Nord DDB ønsket å vekke eventyrlysten hos det norske folket, og utformet et forhistorisk univers rundt Gullpinne, inspirert av Tomb Raider, Uncharted og Indiana Jones.
- Diplom-Is utfordret oss til å skape en kampanje som virkelig engasjerte og aktiverte – med Gullpinne som den store helten. Å bruke selve pinnen i ekte gull som premie, var både dristig og spennende, og det ga kampanjen en unik måte å aktivere forbrukerne på, sier Guri Berndtsson Sanders, rådgiver Nord DDB.
- Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å gå «all in» med et konsept som utfordret kategorispråket, og stolte over at dette valget var med på å gi effekten vi og Diplom-Is hadde ambisjoner om, sier kreatørene Henriette Fürst Johansen og Jens Østrem.
Les også: Knowit gjorde isbilen digital og går til topps i Gulltaggen
Kommentér