Den nye veilederen er kuttet til under 1000 ord, mens den forrige var på drøye 3000 ord.
Nå mener sjefen i Annonsørforeningen, som tidligere har vært kritisk til anbudsveilederen, at den er god.
- Mediebyråforeningen har det siste året gjort et omfattende arbeid med sin anbudsveileder. Det er bra. Når denne nå kom i en kortversjon, ble det enda bedre. Vi i ANFO heier på gode prosesser. Vi vil anbefale våre medlemmer å bruke denne type anbefalinger når man går inn i en prosess med tanke på å velge nytt mediebyrå, sier Jan Morten Drange i en pressemelding.
Da anbudsveilederen ble lansert i september, var Drange også kritisk til det veilederen hadde å si om kompensasjon. Også på dette punktet mener han den nye veilederen er bedre.
- Et av de vanskelige punktene i en slik prosess er gjerne kompensasjon eller ikke kompensasjon til deltagerne i finaleheatet. Jobber man ut ifra disse anbefalingene unngår man at denne problemstillingen i det hele tatt kommer opp. Og prosessene blir helt sikkert like bra, sier Drange.
Daglig leder Camilla Gåre i Mediebyråforeningen er godt fornøyd med at anbudsveilederen endelig har kommet på plass.
- Det betyr at felles anbefalinger utgår da det vi har levert i Mediebyråforeningen er dekkende. Dette har vært en god prosess med Annonsørforeningen og oss i Mediebyråforeningen. Dette er bra for oss alle involverte, sier Gåre i pressemeldingen.
Her kan du lese den nye versjonen av Mediebyråforeningens anbudsveileder.
Fra mediebyråene har følgende jobbet med anbefalingene rundt anbudsprosesser: Frode Sylliåsen (OMD), Hågen Pettersen (atyp), Tord Sollie (EssenceMediacom), Sverre Vinje (Carat), Adrien Bjornskau (dentsu X) og Erlend Ytreeide (iprospect). Samt daglig leder Camilla Gåre i Mediebyråforeningen.
Kommentér