Med flere års erfaring fra bransjen har vi sett hvordan kommunikasjonsverdenen har utviklet seg. Nå som vi lanserer en egen merkevare, Tue+Dam (pleieprodukter for hår og kropp, red. anm.), et merke bygget på taktile (noe som oppleves ved sanseinntrykk gjennom huden, red. anm.) opplevelser, spør vi oss: Hvem er det riktig å snakke med?

I en tid hvor innhold fyller alle flater og oppmerksomheten flimrer som lysglimt, hvor kan en ny, ukjent merkevare som søker ekte opplevelser fremfor flyktige inntrykk henvende seg? Byråene lover rekkevidde, målinger og digitalt engasjement, men kan disse metodene virkelig skape varige forbindelser i dag?

Tidligere var bransjen et samlingspunkt for de beste kreative tenkerne, og «big ideas» ble til kulturelle fenomener. Målet var å pushe grenser og ta risiko. TV-reklamer hadde slagkraft, annonser snert og utendørsplakater stoppet folk i gatene. Kan dagens byråer gjenskape denne magien, eller er slik kommunikasjon blitt et nostalgisk minne i en «digital first»-verden?

Og hva med mediebyråene? Er hypermålrettede annonser i sosiale medier og mikrokampanjer virkelig det beste de kan tilby? Når ble merkevarebygging redusert til hashtags og likes? Kan dagens mediestrategier virkelig skape resonans, eller har fokus på rekkevidde tatt plassen til dybde?

PR-byråene tilbyr tilgang til både influencere og journalister, men er synlighet alene nok for en ukjent merkevare som trenger noe mer enn bare midlertidig synlighet? Kan dagens PR-strategier virkelig bygge varige relasjoner, eller har også PR-byråene blitt mer opptatt av å oppnå bred dekning enn å skape dype forbindelser?

Eller hva med de mindre byråene og uavhengige rådgiverne som lover unik innsikt, konkrete strategier og growth hacking? Er det her vi bør starte?

Virkeligheten er at til tross for alt snakket om deltakelse, er de fleste forbrukere passive. De skroller, ser og går videre. I en tid der forbrukerne er stadig mer selektive og tilsynelatende apatiske, kan vi virkelig forvente at tradisjonelle kampanjer skaper annet enn flyktige inntrykk?

Hvordan kan vi lage noe de faktisk kan føle, oppleve, snakke om og knytte seg til?

For en merkevare som Tue+Dam, bygget rundt sanselige opplevelser, fremstår alternativene for samarbeid som begrensede. Når tradisjonelle byråer slipper taket på de store ideene, mediebyråer fokuserer på rekkevidde, PR-byråer på tilgang og «growth hackers» på vekst, hvor ender vi opp?

Ligger svaret utenfor disse? Vi kunne jo bare kutte ut alle samarbeidspartnere og la ChatGPT løse hver utfordring – men er det egentlig løsningen?

Dette er en oppfordring til bransjen, reklameverdenen, mediebransjen, PR-folka og alle dere andre: Hva er igjen for merkevarer som ikke bare vil selge, men skape noe som oppleves, noe som går utover flyktige inntrykk og virkelig resonnerer? I et mettet marked er det kanskje på tide å gjenskape noe så gammelt som nytt: berøring.

Tue + Dam er et oppstartsselskap som tilbyr et utvalg av hår- og kroppspleieprodukter inspirert av nordisk natur. Foto: Tue + Dam.