Hver dag får 126 personer i Norge avslag på psykisk helsehjelp fordi problemene deres ikke anses som alvorlige nok. I et samarbeid med Clear Channel retter Ung Samtale oppmerksomheten til unge psykisk syke i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse torsdag, med et tilbud om gratis samtalehjelp – uten ventetid eller henvisning.

- Ved å tilby gratis, lett tilgjengelig psykisk helsehjelp, gir vi unge som føler seg på kanten en mulighet til å snakke om sine utfordringer, få nye perspektiver og gjenvinne troen på seg selv og sine muligheter, sier fagansvarlig i Ung Samtale, Terje Reed Reed, i en pressemelding.

Han mener det er viktigere enn noen gang å satse på lavterskeltiltak som raskt kan bidra til å forhindre at psykiske problemer eskalerer.

Ung Samtale er et tilbud som har eksistert siden 2019 i organisasjonen Mental Helse Ungdom, og med god hjelp fra Clear Channel, gjøres tilbudet synlig over hele Norge.

- Clear Channels støtte er uvurderlig for oss. Som en liten organisasjon med begrensede ressurser gir samarbeidet oss en synlighet vi aldri kunne oppnådd på egen hånd, sier Reed.

Ifølge norgessjef i Clear Channel, Dennis Højland Nyegaard, når deres reklameflater ukentlig 65 prosent av den norske befolkningen, og utendørsreklame har ekstra høy oppmerksomhet blant unge.

- Vi vet at våre flater har høy oppmerksomhet, og med det følger et stort ansvar. Vi er derfor opptatt av å bruke plattformen vår på en måte som bidrar positivt til samfunnet der vi er til stede. Vi mener Ung Samtale gjør en viktig jobb, og er derfor stolte av å bidra til at deres tilbud når ut til dem som måtte trenge det, sier Højland Nyegaard.