Regjeringen setter av syv millioner kroner for å beskytte barn og unge på digitale flater i statsbudsjettet for 2025. Forbrukertilsynet får en større bit av kaken til dette arbeidet. 

- Mange barn og unge har det bra på nett, men det er og risikoer ved dagens bruk. Regjeringa vil sikre barn og unge en trygg oppvekst i det digitale samfunnet og at barn blir beskytta mot skadelig bruk og innhold, er noe av det Barne- og familiedepartementet skriver på sin hjemmeside om statsbudsjettet.

Fire av millionene gis spesifikt til Datatilsynet og Forbrukertilsynet, med henholdsvis 1,5 og 2,5 millioner kroner.

Datatilsynet får halvannen million kroner for å styrke arbeidet med barn og aldersgrenser i sosiale medier, mens Forbrukertilsynet får 2,5 millioner kroner for å intensivere arbeidet for å hindre og slå ned på ulovlig markedsføring rettet mot barn.

- Det er gode nyheter, sier Forbrukertilsynets direktør, Bente Øverli.

- Vi har merket oss føringen i budsjettforslaget som er lagt frem i dag, hvor det foreslås ekstra midler til Forbrukertilsynet for å bidra til at barn og unge skal få en tryggere digital oppvekst, sier Øverli til Kampanje.

Som det fremgår av forslaget, skal midlene gå til å styrke tilsynet med markedsføring ovenfor barn i digitale medier.

- Det er vi svært positive til, og bevilgningen vil komme godt med til det pågående arbeidet.

Men hvordan de nye midlene skal bidra konkret, mener hun det er for tidlig å si noe om.

- Måten vi skal utøve tilsynet på og når, kan jeg derfor ikke kommentere ytterligere på. Vi som tilsyn har en viktig rolle for å bidra til en trygg digital oppvekst, og det tar vi på høyeste alvor. Midlene er del av en større tildeling som omfatter flere tiltak, og det er viktig at det jobbes på flere fronter, sier Øverli.

Les mer: Mediestøtten øker til over en halv milliard - nå får kulturministeren kritikk