Rubrikkportalen og markedsplassen Finn.no gjør endringer i sin prismodell, og vil gå over til en verdibasert prismodell. Dermed kommer annonseprisene fremover til å variere med prisen på boligene. Både og Dagens Næringsliv (DN) og Finansavisen har omtalt saken.

Resultatet er et nytt, stort prishopp, ifølge daglig leder i Nordvik Bolig, Martin Kiligitto.

- En allerede grådig aktør er blitt enda grådigere. Finn.no har nå gått fullstendig cowboy. Dette er helt ville vesten, sier Kiligotto til DN.

Finn.no er landets desidert største markedsplass for boligannonseringer, men har fått konkurranse fra meglerbransjens egen markedsplass, Hjem.no.

Schibsted-aksjen steg tirsdag kraftig på nyheten og endte dagen med en oppgang på over fem prosent. Selskapet har i dag en markedsverdi på 43 milliarder kroner.

- Hensikten med den nye modellen er at prisen for å annonsere boligen i større grad skal reflektere prisen på selve boligen. Over tid vil dette gjøre det mulig å øke prisene. For eksempel, hvis du selger en bolig til 20–30 millioner, er betalingsviljen for å være på Finn veldig høy, sier analytiker Øyvind Mossige i SpareBank 1 Markets til Finansavisen.

Den varslede endringen i prisstrukturen vil tre i kraft fra 1. januar 2025.

Sjefen for Finn Eiendom, Jørgen Hellestveit, sier til DN at formålet er å gi bedre samsvar mellom prisen på boligannonser og verdien de har og grepet er en godt etablert praksis i eiendomsbransjen for øvrig. 

Les også: Schibsted ruster seg for økt konkurranse fra Hjem.no: - Har fått signaler