- Vi har hatt et godt samarbeid med Gjensidige i syv år, men de har nå valgt å prioritere annerledes og avslutter samarbeidet etter 2024, skriver markedssjef Kine Førsvoll i friidrettsforbundet i en tekstmelding til Nettavisen.

Forsikringsgiganten har også en personlig sponsoravtale med Karsten Warholm.

De har også avtaler med Norges Fotballforbund og Norges Håndballforbund. Den førstnevnte av disse ble tegnet så sent som i fjor og varer ut 2026.

- Gjennom samarbeidsavtalene våre ønsker vi blant annet å løfte frem gleden ved å sette søkelys på de mange positive sidene ved å drive idrett. På den måten håper vi å motivere flest mulig til å være mer fysisk aktive. Det er en ny spennende generasjon med landslagsprofiler på vei opp og frem, og vi ønsker å være med og bidra til å styrke norsk fotball i årene som kommer. Gode forbilder og sterke prestasjoner er noe Gjensidige skal assosieres med, sa sponsorsjef Stian Grøstad da avtalen ble inngått.

Gjensidige blir dermed den siste i rekken av store sponsorer som avslutter samarbeidet med norske særforbund.

Nylig ble det klart at Equinor ikke forlenger sitt mangeårige samarbeid med Norges Skiforbund. Det har i tillegg vært kjent i lang tid at Sparebank1 gjør det samme.

(©NTB)