- Dette smaker nesten som gull. Skitur og sjokolade er en stolt tradisjon i Norge. For oss er dette en viktig og god avtale i VM-sesongen. Løperne trenger rask energi etter harde treningsøkter og skirenn, sier daglig leder Skiforbundet langrenn, Cathrine Instebø

Det skriver Norges Skiforbund på sin egen hjemmeside tirsdag.

Avtalen gjør Orkla Confectionery & Snacks Norge og merkevaren Nidar til offisiell sponsor og samarbeidspartner for Norges Skiforbund Langrenn og langrennslandslaget menn elite. 

- Nidar har laget norsk kvalitetssjokolade i Trondheim i over 100 år, og med VM på hjemmebane, er dette den perfekte anledningen for et samarbeid. Langrenn har en helt spesiell plass i Norge, og vi er stolte av å være en del av det. Sjokolade hører med på skituren - det er lov å kose seg når man har gjort en innsats, enten i skiløypa eller på tur, sier Julie Undlien Wisth, marketingdirektør i Orkla Confectionery & Snacks Norge. 

- Dette er en perfekt match, Vi jobber på vi – Nidar gir seg aldri på smak, og langrennsløperne gir seg aldri i sporet.

Ny sponsor:

Julie Undlien Wisth, marketingdirektør i Orkla Confectionery & Snacks Norge, langrennsløper Harald Østberg Amundsen og Cathrine Instebø, daglig leder i Norges skiforbund langrenn. Foto: Steinar Bjerkmann

- For tidlig å si
Samarbeidet gjelder for sesongen 2024/2025 med VM i Trondheim som det store høydepunktet. Nidar sjokolade har blitt produsert i Trondheim siden 1912.

- Dette gir oss både muligheten til å fremsnakke vår lokale forankring, i tillegg til at det er et VM på hjemmebane neste år. Det var en for perfekt anledning som vi ikke kunne la gå fra oss, sier Undlien Wisth til Kampanje.

- Hvis dette sponsoratet gir mersmak, er det mulig at Nidar forlenger med Skiforbundet?

- Det er for tidlig å si nå. Vi har ikke noe uttalt sponsorstrategi, så der må vi si som man gjør i idretten at vi tar en evaluering på slutten av sesongen, sier hun og fortsetter:

- Men vi er alltid på utkikk etter å finne nye virkemidler for å nå gjennom på en annen måte enn man gjør i de mer tradisjonelle markedsføringskanalene. Nå får vi testet ut hvordan det er å sponse et landslag med profilerte utøvere i den kommende skisesongen. Vi har snakket om å inngå et sponsorsamarbeid en stund og her synes vi det er en god kobling mellom skigutta og Nidar som merkevare.

- Vil Nidar forsøke å utfordre Kvikk Lunsj - og ta over som ny tur sjokolade?

- Vi vet produktene våre blir spist i alle slags situasjoner, og oppfordrer selvsagt til en aktiv livsstil, noe som jo er en av grunnene til at vi inngår dette samarbeidet med Skiforbundet. Veldig mange nyter Nidar-sjokolade på tur, kosen med våre produkter blir enda bedre når man er aktiv, enten det er i skiløypene eller andre steder, avslutter Undlien Wisth.

- En veldig god historie
Cathrine Instebø i Norges skiforbund forteller at ideen til samarbeidet kom fra en av deres egne utøvere.

 - Det er ingen tvil om at sjokolade er en stor del av treningshverdagen til langrennsguttene og -jentene. Spesielt Harald Østberg Amundsen er utrolig glad i Nidar Smash. Dette er en veldig god historie på hvordan vi sammen med utøverne kan få på plass nye samarbeid.

Hun vil ikke kommentere størrelsen på avtalen, men forteller at VM på hjemmebane i Trondheim er en viktig del av den.

- Øyner dere en mulighet for å forlenge avtalen etter årets sesong?

- Vi øyner naturlig nok en mulighet, men det er først og fremst folkefesten som VM i Trondheim blir som vi tenker på nå.

- Hvilke tanker har dere gjort rundt det å inngå samarbeid med en aktør innen usunn mat og drikke?

- Sjokolade er en viktig del av utøvernes treningshverdag, og så trener disse guttene og jentene ekstremt mye. Det viktige her er at sjokolade er en del av skituren og vi skal fremme det som noe som gir glede på tur.

Les mer: Therese Johaug om skiforbundets sponsortørke: – Veldig uheldig