I april 2022 hadde Kampanjes podkast «Professoren & praktiker’n» med Lars Olsen og Alf Bendixen premiere. To og et halvt år senere holder duoen fortsatt koken og i dag kan de feire episode nummer 100.

Det overgår podkast-makkernes villeste fantasier.

- Det er mye mer enn jeg hadde regnet med. Jeg trodde kanskje vi skulle holde på i ett års tid, men jeg trodde ikke vi skulle produsere så mye og så ofte, sier Lars Olsen.

Les også: Janne Brenda Lysø er første gjest i «Professoren & Praktiker'n» - se premieren her 

- Trengte ikke betenkningstid
Han jobber som markedsføringsprofessor på Handelshøyskolen BI, mens Alf Bendixen er konsulent og fyller rollen som praktikeren. Målet har hele tiden vært å lære noe nytt av gjestene – som nå teller over 100 – i hver episode.

- Vi hadde ikke noe annen plan enn å invitere én gjest til hver utgave. Hvis Lars og jeg lærte noe, så tenker vi at andre også ville lære noe. Jeg tenkte ikke et år frem i tid, og i hvert fall ikke 100 episoder. Jeg trodde ikke det var så mye å snakke om, men det er det, fastslår Bendixen.

De to kjente ikke hverandre godt fra før.

- Vi hadde diskutert litt på Linkedin og traff hverandre på seminarer og litt forskjellige arenaer, men vi går ikke langt tilbake. Lars spurte meg, og jeg trengte ikke noe betenkningstid. Jeg sa bare ja, takk, sier Bendixen. 

- Hva er motivasjonen deres for å holde på med dette?

- Vi gjør dette som et fritidsprosjekt og helt uten betaling fordi vi synes det er gøy og vi lærer noe. Vi sitter og prater med gjestene både før og etter sending og har like lange debatter utenom sending som vi har i sending, sier Olsen.

- Av alt jeg har jobbet med, tror jeg dette er det eneste som er utelukkende lystbetont. Det er ikke noe som har vært et problem, det er ikke noe som har vært vanskelig. Det er bare ren fornøyelse for min del, sier Bendixen.

Nærmer seg 200.000 avspillinger
Til sammen er alle episodene blitt spilt av 175.000 ganger.

- Hva tror dere er grunnen til at det har tatt av?

- Jeg tror vi har truffet et behov i bransjen for en halvfaglig oppdatering som man kan lære noe nytt av. Vi har hatt veldig menge interessante mennesker som gjester, og så tror jeg hyppigheten og at vi har hatt tilgang på dyktige folk har vært viktig, sier Olsen.

Begge to vegrer seg for å trekke frem en enkeltgjest som et høydepunkt.

- I det store og det hele synes jeg alle episodene fungerer bra, men personlig liker jeg de mer nerdete episodene med litt spisset tematikk best. Det er kanskje ikke de med høyest lyttertall. Jeg tror kanskje den gjengse lytteren er mer interessert i de mest kjente gjestene, sier Olsen.

- Hvem er drømmegjesten?

- Jeg skal ikke si at det er drømmegjesten, men vi har aldri klart å få Kjetil Try. Han har foreløpig ikke sagt ja.

Bendixen håper de etter hvert vil klare å rigge podkasten sånn at de kan invitere flere internasjonale navn.

- Det ville åpnet en helt ny dør for oss.

- Blir det 100 episoder til?

- Ja, det håper jeg. Det skal ikke stå på meg og Alf, men det er avhengig av at folk er interessert og lytter. Vi bruker mye tid på dette, sier Olsen.

- Hvordan skal dere feire 100 episoder?

- Det er ikke noe å feire at vi har gjort 100 episoder. Vi feirer hver uke fordi vi har det gøy, sier Bendixen.

Alle episodene er tilgjengelig på Spotify og i Itunes. Episodene ligger også tilgjengelig som videocast på Kampanje TV.

Her kan du se episode nummer 100 med Kjetil Undhjem som gjest: