Mandag morgen klinker togselskapet Go-Ahead til med en ny og litt annerledes kampanje for å fortelle reisende at de kan finne hvilepulsen om bord på deres tog.

- Dette er kanskje mer et stunt enn en kampanje, men vi tror at våre reisende vil ta dette godt imot, sier markedsansvarlig i togselskapet Go-Ahead, Julie Søntvedt til Kampanje.

Go-Ahead er for første gang hovedsponsor av TVNorge-programmet «71 grader nord», og har i lengre tid spilt på ordet «hvilepuls» i sin kommunikasjon. Togselskapet tilbyr produktklassen «Hvile» - som ifølge Go-Ahead gir reisende hvilepuls sammenlignet med andre transportmidler.

- En stor snakkis om dagen
Og ordet hvilepuls har virkelig fått bein å gå på i årets kjendis-versjon av 71 grader nord, takket være deltaker og tidligere Farmen-programleder, Gaute Grøtta Grav. Ved gjentatte anledninger har Grøtta Grav poengtert at etappene i årets versjon er såpass enkle og lite utfordrende at han fortsatt har hvilepuls etter endt etappe.

Det har fått flere meddeltakere og TV-seere til å rase mot Grøtta Grav, som med sine mange hvilepuls-utsagn har skapt debatt og høy temperatur de siste ukene.

I forbindelse med sponsoratet har Go-Ahead sett sitt snitt til å senke pulsen med Grøtta Grav i hovedrollen.

- Hvilepuls er en stor snakkis om dagen, og ettersom vi tilbyr hvileseter på Sørlandsbanen, som vi mener er den mest komfortable reisemåten til Lindesnes, ble det en helt naturlig kobling og et gøyalt ordspill vi ikke kunne la passere, sier Søntvedt.

- Også er vi sikre på at de reisende kjenner produktet vårt såpass godt at de vet hvor komfortable hvile-setene våre er, tilføyer hun.

- En fin bonus å spille videre på
I år er Lindesnes - Norges sørligste punkt, målstreken i årets 71 grader nord-utgave.

Så langt har flere av Grøtta Gravs meddeltakere fått en god dose hvilepuls-kommentarer i årets kjendis-versjon. Både komiker Espen Abrahamsen og programlederne Tonje Frigstad og Carina Olset, har havnet i klinsj med Grøtta Grav.

- Har dere rett og slett fått en lissepasning av Grøtta Grav?

- Absolutt, svarer Søntvedt.

Hun kaller det en gavepakke for en sponsor.

- 71 grader nord er et populært TV-program som vi ønsker å knytte vår merkevare opp mot. I tillegg til at vi har fått lov til å frakte både cast og crew, avsluttes det hele i våre hjemtrakter på Sørlandet – noe som gjør det enda mer aktuelt for oss. Men uavhengig, syns vi årets sesong er helt rå med en utrolig bra cast og helt spektakulære scener.

- Og at Grøtta Grav er med og gir ordet hvilepuls nye dimensjoner - er en fin bonus som var for bra til å ikke spille videre på.

- Det er viktig med selvironi
Det er uvisst om Go-Ahead-stuntet med Grøtta Grav faktisk bidrar til hvilepuls, men markedsansvarlig Søntvedt, er sikker på at de reisende ser humoren og er med på leken.

- Det er viktig med restitusjon, så vi er ikke redde for at det blir for mye hvilepuls. Vi tror folk tåler litt mer Gaute i monitor, sier hun.

- Fortjener man å vinne 71 grader nord – Norges tøffeste kjendis, med hvilepuls?

- Vi favoriserer ingen av deltakerne, svarer Søntvedt

Kampanjestuntet er en idé av Go-Ahead i godt samarbeid med Flokk Media, Per Høj og togselskapet. Og hovedpersonen er visstnok helt om bord.

- Gaute syns dette var en morsom greie, og vi syns det er kult at han ville være med og at han eier det, avslutter Søntvedt.

Det bekreftes også fra hovedpersonen selv.

- Jeg har selvsagt godkjent kampanjen. Det er viktig med selvironi, så dette byr jeg på - med 43 i hvilepuls, skriver Gaute Grøtta Grav i en e-post til Kampanje.