I 2023 kostet sykkeltyverier syklister og norske forsikringsselskaper 166 millioner kroner og det er en kostnad som øker årlig. Det har Bikeloop og Clear Channel, lyst til å gjøre noe med.

- Vi kan nå tilby trygg sykkelparkering som gjør det mulig for norske byer å tilrettelegge for økt sykling uten å belaste egne budsjetter. Sykkelparkeringshusene beskytter både mot tyveri og vær, og er en viktig del av fremtidens urbane mobilitet, sier Nils Li, i Clear Channel, i en pressemelding.

Sammen har partene inngått et samarbeid for å for å tilby trygg sykkelparkering uten kostnad for utbyggere og kommuner. Den første reklamefinansierte sykkelparkeringsløsningen er nå på plass ved inngangen til Tjuvholmen i Oslo.

- Sykler er i ferd med å erstatte biler i mange norske husholdninger, og vår løsning sikrer trygg parkering for alle. Ved å kombinere bærekraftig infrastruktur med inkluderende design, og gode brukervennlige løsninger fremmer vi sykling som et attraktivt alternativ til bil og bidrar samtidig til å nå nasjonale miljømål. Dette er fremtidens løsning for sykkelparkering, sier Hedda Heyerdahl, som er grunnlegger av Bikeloop.

De som ønsker å benytte seg av sykkelparkeringen må laste ned Bikeloop-appen, der man kan forhåndsbooke sykkelparkering og parkere i Bikeloops sykkelhus på Tjuvholmen.

- Dette initiativet gjør det enklere og tryggere å parkere sykkelen og det får flere til å velge sykkelen som transportmiddel. At flere sykler bidrar til å redusere trafikkproblemer og fremme grønn mobilitet, avslutter Eline Oftedal, generalsekretær i Syklistforeningen.