Viking Assistance Group, bedre kjent som Viking Redningstjeneste i Norge, inngår nytt byråsamarbeid med WAL. I dag er Viking til stede i Norge, Sverige, Danmark og Finland i dag, og i tillegg er selskapet i ferd med å etablere seg i Baltikum.

Med utvidelse i sikte skal WAL bistå med posisjonering, markedsstrategi, kreativ konseptutvikling, visuell identitet, merkevarebygging, og løpende mediekjøp på tvers av kanaler og land, for selskapet som i snart 70 år har sørget for veihjelp i Norden.

- Klart det er gøy at Viking vil jobbe med WAL med både reklame og mediekjøp på tvers av landegrenser! Vi har allerede gjennomført noen små prosjekter sammen i oppløpet til den større oppgaven med å utvikle det større merkevarekonseptet, og opplever allerede at kjemien er på plass», sier Halvor Hauge, rådgiver i WAL, i en pressemelding.

- Nå samler vi alt
Det kreative teamet i WAL består Ii tillegg av Christian Rusch Lindvik og Daniel Eraker, designer Patrick Wivegh og innholdsprodusent Lisa Donoghue. Og i tillegg vil Anne Cecilie Hauge bistå med mediekjøp og rådgivning med Josephine Leine Granlie og Hauge som prosjektleder og rådgiver.

Viking er svært fornøyd med det nye byråsamarbeidet og rigger seg for vekst og på tvers av landegrenser.

- Viking har lenge vært på jakt etter den rette samarbeidspartneren for markedsføring, og vi er godt fornøyde med å ha valgt WAL. Tidligere har vi samarbeidet med flere spesialistbyråer på tvers av land, men nå samler vi alt hos WAL for å skape effektivisering og synergi mellom kreativitet og mediekjøp, sier Nathalie Andorff, Nordic Digital Manager i Viking.

Vil styrke den røde tråden
Samarbeidet begynte i mai og ifølge Andorff er det allerede flere prosjekter som er godt i gang. Nå ser hun frem til å utfordre de andre markedene sammen med WAL.

- Viking har hatt en sterk vekst de siste årene, som har gjort det utfordrende å opprettholde en helhetlig og samlende merkevare på tvers av alle de ulike markedene, språkene, plattformene og kanalene vi opererer i. I Norge har vi høy kjennskap og en sterk posisjon, mens vi er utfordrere i andre markeder. Dette krever at kommunikasjonen tilpasses de ulike kontekstene og markedene vi snakker i, samtidig som vi styrker den røde tråden i merkevaren, avslutter Andorff.

På bildet fra venstre: Nathalie Andorff, Mikkel Skullerud, Tilde Birkeland, Josephine Leine Granlie, Anne Cecilie Hauge, Lisa Donoghue, Daniel Eraker med Billie, Christian Lindvik og Halvor Hauge.