Equinor har lagt ny sponsorstrategi og én av konsekvensene av den er at olje- og gasselskapet ikke vil forlenge avtalene med Norges Fotballforbund og Norges Skiforbund når de utløper neste år.

- Vi utelukker ikke samarbeid med idrett i fremtiden, det vil først og fremst skje inn mot lokalsamfunn der vi er til stede, sier sponsorsjef i Equinor, Thea Moen, til Kampanje.

Les mer: Equinor staker ut ny sponsor-kurs – går ut av fotball og ski

Daglig leder i NSF langrenn, Cathrine Instebø, kaller nyheten for «veldig kjedelig».

- Det er alltid en veldig kjedelig nyhet å få fra en partner når de ikke velger å fortsette, uavhengig av årsak. Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Equinor, samtidig gir dette andre en sjelden mulighet til å ta en tydelig posisjon. Dette er et partnerskap som gir mye synlighet, noe vi vet mange er opptatt av. Vi staker nå ut kursen for hvor nasjonalsporten langrenn skal være i 2030. Langrennslandslaget skal bidra til mange stolte øyeblikk som engasjerer hele befolkningen, sier hun.

Fra før av er det kjent at også Sparebank 1 avslutter avtalen med Skiforbundet etter neste sesong.

Kommersiell direktør Runar Pahr Andresen i NFF uttrykker også skuffelse over at Equinor ikke vil forlenge avtalen.

- Samarbeidet mellom Equinor og Norges Fotballforbund har vart i over 25 år med hovedfokus på utvikling av våre største talenter gjennom aldersbestemte landslag, landslagsskolen og talentleirer. Dette er et av de lengste og mest betydningsfulle partnerskapene innen norsk idrett, og støtten og engasjementet fra Equinor har bidratt til å forme flere av dagens toppspillere både på herre- og kvinnesiden. Det er NFF svært takknemlig for, samtidig som vi respekterer at Equinor nå endrer sin sponsorstrategi og ønsker å ha et annet fokus fremover enn fotball og norsk idrett, sier han.

- Det er svært ryddig av Equinor å melde fra om dette i god tid før samarbeidsavtalen, som varer ut 2025, utløper . Det gir oss god tid til å finne ny eller nye samarbeidspartnere på talentutvikling, og vi har et godt og spennende produkt å tilby næringslivet.