Mediebyråforeningen er klar med sin nye anbudsveileder. Her kommer foreningen med sine råd om hvordan annonsører kan gjennomføre best mulige anbudsprosesser for innkjøp av mediebyråtjenester. 

De anbefaler en to-trinnsprosess med en invitasjon til pre-kvalifisering til et begrenset antall mediebyråer, etterfulgt av en finalerunde med maks fire byråer.

Ved krav om at byråets besvarelse omfatter en konkret caseoppgave eller strategiske eller kreative løsninger, anbefaler Mediebyråforeningen at alle deltakende byrå kompenseres og at honoraret kommuniseres tydelig på forhånd.

- Styret i Mediebyråforeningen er veldig tilfreds med det grundige arbeidet faggruppen har gjort. Anbudsveilederen reflekterer en profesjonalisering og effektivisering av anbudsprosesser og innkjøp av mediebyråtjenester. Dette tror og håper vi at annonsørene vil få god nytte av, sier Stian Jansen, styreleder i Mediebyråforeningen.

- Mange vil ha glede av den
Fra mediebyråene har følgende jobbet med anbudsveilederen: Frode Sylliåsen (OMD), Hågen Pettersen (atyp), Tord Sollie (EssenceMediacom), Sverre Vinje (Carat), Adrien Bjornskau (dentsu X) og Erlend Ytreeide (iprospect). Samt daglig leder Camilla Gåre i Mediebyråforeningen.

- En vellykket prosess er mer enn en prosess hvor man ender opp med det byrået man tenker er perfekt samarbeidspartner. Annonsørenes og de deltakende mediebyråenes vei frem til valget er et avgjørende suksesskriterium, sier Hågen Pettersen i Atyp.

Han tror flere annonsører vil ha nytte av å sette seg inn i veilederen.

- Noen vil kjenne seg igjen og ha mindre behov for veiledning fordi de jobber i tråd med den, men ganske mange der ute vil ha glede av den, tror vi. Det er derfor vi har brukt lang tid på den, sier han.

- Hva er det som har tatt tid?

- Det som tar tid er å få flinke folk til å sette seg ned sammen og diskutere og få konsensus. Og så har vi også hatt behov for høringer, både hos byråledere og av juridisk art, for å trygge oss selv om at anbudsveilederen har den kvaliteten vi ønsker.

Ble påbegynt i fjor
Arbeidet med veilederen ble startet allerede i fjor høst i kjølvannet av Coops mediebyråkonkurranse, som ble avlyst i siste liten. Deretter gikk oppdraget til WAL, som ikke hadde deltatt i konkurransen.

Den nye veilederen sier også noe om anbud som avlyses. Her heter det at kunden bør ha rett til å kansellere påbegynte byråvalgsprosesser ved uforutsette hendelser eller av andre saklige hendelser, men at reglene om kompensasjon og opphavsrett bør gjelde også her.

- Anbudsveilederen fra Mediebyråforeningen har til hensikt å være et godt grunnlag for å gjennomføre effektive prosesser som optimaliserer tidsbruk både for mediebyrå og annonsør. Her gjøres både avgrensninger og klare prioriteringer – med målsetting om å realisere et best mulig beslutningsgrunnlag, sier Camilla Gåre.