Tirsdag denne uken tikket det ut en børsmelding fra DNB om at selskapet vil kutte 500 årsverk. Målet er å kutte kostnader og prioritere digitalisering i en ny strategi. Nedbemanningen skal skje i løpet av det neste halvåret.

- Nedbemanning er ikke noe vi tar lett på, og vi forstår at dette skaper usikkerhet blant våre ansatte. Derfor vil vi legge vekt på å sikre en ryddig prosess og god dialog med dem som blir berørt og de tillitsvalgte, sier DNB-sjef Kjerstin Braathen i meldingen.

Nedbemanningen skal skje i såkalte stab- og støttefunksjoner.

DNB har i underkant av 11.000 ansatte, og selskapet har også en rekke ansatte innenfor kommunikasjon og markedsføring. Kun i avdelingen for Kommunikasjon og bærekraft, som ledes av Even Westerveld, skal det jobbe opp mot 60 personer.  I tillegg jobber det også mange med markedsføring og salg under ledelse av Aina Lemoen Lunde, en avdeling som teller godt over 100 stykker.

På spørsmål om nebemanningen vil berøre ansatte som jobber med kommunikasjon og markedsføring, forteller kommunikasjonssjef, Øystein Kløvstad Langberg, «at det er for tidlig å si noe om».

- Vi må bare vise til børsmeldingen inntil videre, sier han til Kampanje.

- Så det er ikke noe dere kan utelukke på nåværende tidspunkt?

- Vi viser til børsmeldingen inntil videre, gjentar Langberg.

I andre kvartal i år tjente DNB 13,5 milliarder kroner for skatt. De ble av flere analytikere omtalt som rekordsterke.