I etterkant av dommen i tingretten som ga Orkla Confectionery & Snacks enerett til å bruke blåfargen Pantone 2144 C i kategorien porøs sjokolade, har partene hatt dialog om saken og i dag inngått forlik. Det skriver Mondelez i en pressemelding mandag.

Begge parter er fornøyde
Partene anerkjenner hverandres ønske om å beskytte egne varemerkers kjennetegn, herunder farger.

- Vi har hatt god dialog med Orkla, sier kommunikasjonssjef i Mondelez, Øyvind Olufsen til Kampanje.

Han legger til at de er fornøyde med forliket.

Som en del av forliket vil Mondelez nå endre sin emballasje på Freia Boble. Alle produkter vil selges som vanlig inntil nye emballasjer er på plass i butikk. Orkla vil i sin tur gjøre noen endringer i designet på emballasjen på sin melkesjokoladeplate.

Det er en glad, men ordknapp kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionary & Snacks, Elisabeth Aandstad Ekheim, som sier til Kampanje at de er glade for at saken har blitt løst.

- Vi har hatt et god dialog med Mondelez og vi har kommet frem til en løsning som vi begge er fornøyde med, bekrefter Ekheim til Kampanje.

Verken Mondelez eller Orkla ønsker å kommentere opplysninger om det nye designet på emballasjen, eller når det er ventet.

Bitter sjokoladestrid
I desember 2023 boblet det bokstavelig talt over for Orkla-eide Nidar og Stratos da de gikk til søksmål mot Mondelez og Freias Boble Melkosjokolade, på bakgrunn av etterligning.

Orkla stevnet konkurrenten 11. desember i fjor og krevde forbud mot salg og markedsføring av Freia Boble Melkesjokolade, i tillegg til at all Boble med dagens emballasje skulle trekkes fra markedet. Kravet ble begrunnet dels på varemerkeloven og dels på markedsføringsloven om god forretningsskikk.

Oslo tingrett ga i juni Orkla fullt medhold og idømte Mondelez forbud mot markedsføre og selge Freia Boble-sjokolade med dagens emballasje. 

Forliket innebærer at dommen i Oslo tingrett ikke vil bli anket.

Les også: Knusende dom i sjokoladestrid - Freia må trekke Boble fra markedet