I forbindelse med Märtha Louise og Durek Verretts bryllup lanserte paret en egen gin tidligere i sommer. Kun dager etter lanseringen ble salget stanset fordi etiketten på ginen kunne være i strid med alkoholreklameforbudet, grunnet bruk av monogrammet og prinsessetittelen på flasken. I tillegg ble det opplyst på produsentens nettsider om at ginen var laget til bryllupet.

I henhold til slottets retningslinjer skal ikke prinsessen bruke prinsessetittel i kommersiell sammenheng.

Etter en kort pause kom ginen tilbake i hyllene og monogrammet var dekket av en sort teipbit. Prinsessetittelen derimot er ikke dekket til. 

Teipbiten imponerer ikke medieekspert Arne-Inge Christoffersen, som beskriver løsningen som «amatørmessig» til TV 2. Han er fast bestemt på at prinsessetittelen også burde vært sensurert.

- Det er fortsatt klare brudd mot retningslinjer, og ikke minst avtalen med Slottet om ikke å bruke prinsessetittelen i kommersiell sammenheng. Gjør endringene med teip og en amatørmessig klistrelapp saken noe bedre nå? Nei, snarere tvert imot – Märtha er prinsessen som vil trosse Kongen, kongehuset og monarkiet, sier Christophersen til mediehuset.

Kommunikasjonsleder i Vinmonopolet, Kristin Welle-Strand, sier det er en midlertidig løsning med svart teip.

- Etter dialog med grossist valgte de å benytte svarte klistrelapper for å dekke til monogrammet. Slike klistrelapper er en tilfredsstillende løsning som er benyttet i lignende tilfeller der noe må maskeres. Dette er en midlertidig løsning, og neste produksjon skal være med nye originaletiketter uten monogram.