Innovasjon Norge har i nesten to år planlagt en satsing for hvordan Norge skal markedsføres som turistdestinasjon. I markedsføringen av Norge skulle friluftsliv være sentralt. Det kommer frem i en NRK-artikkel onsdag.

- Vi vil løfte fram den delen av norsk kultur som handler om å bruke naturen, sier direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Aase Marthe Horrigmo, til NRK.

Kampanjen er ikke ferdig, men allerede før kampanjen er rullet ut har den rukket å bli omdiskutert. 

For den planlagte kampanjen har møtt motstand fra representanter fra områder med spesielt mye turisme, som Nord-Norge og Vestlandet, som er redd for at for mye turisme i Norge kan skade økonomien og naturen. 

Les også: Fant ny Visit Norway-sjef hos «lillebror» : - Har det som skal til 

I takt med at flere turister får øynene opp for allemannsretten, har andelen turister som blir lokket til den norske naturen økt såpass mye at det enkelte steder oppleves problematisk. 

- Vi er skeptiske til å bruke begrepet friluftsliv i et internasjonalt marked. Dette kan føre til en større grad av uregulert trafikk og camping. Vi har allerede område der dette er utfordrende, sier direktør i Northern Norway, Trond Øverås, til NRK

Kampanjen er derfor satt på pause inntil videre. 

- Vi tar tilbakemeldingene på alvor, og vil invitere til ny dialog om hvordan dette skal løses, sier Horrigmo.