I desember i fjor satte Elkjøp i gang en ny pitsj for å finne den rette samarbeidspartneren til å håndtere et omfattende mediebudsjett i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Valget falt på Carat og Dentsu som forsvarer avtalen Carat Norge har hatt med Elkjøp siden 2015.

- Vi blir ekstra stolte når vi klarer å vinne kunder som jobber nordisk. Det viser hvilke fantastiske miljøer vi har i Norge, Sverige, Danmark og Finland – og hvilken bredde vi har av kompetanse på tvers i Norden. Vi jobber tverrfaglig og på tvers av landegrensene, for å utnytte den kompetansen for kundene våre, sier kundeansvarlig i Carat, Caroline Fleischer Irving til Kampanje.

Dentsu-sjef Paal Fure er svært glad for å fortsette samarbeidet.

- Dette er en fjær i hatten for oss, og viser nok en gang vår sterke kompetanse i Norden. I tillegg til fantastiske kundeteam i hvert marked, styrker vi også Elkjøp-samarbeidet med en nordisk rigg som vi er stolte av, sier Fure i en pressemelding.

- Et viktig steg i vår markedsføringsstrategi
Nytt for partnerskapet er rammeverket i avtalen som er laget for å utfordre og forbedre samarbeidet med en modell som er resultatdrevet – både med risiko og mulige belønninger for Dentsu.

- Dette er en inspirerende utfordring for oss. Vi ser på dette som en helt ny form for samarbeid og en ny start med Elkjøp. Dentsu tar nå på seg et større ansvar for resultatene mediainvesteringene skal skape, og vi er stolte av å være en viktig bidragsyter i Elkjøps transformasjon, sier Stian Jansen, Managing Director i Dentsu Media & Carat.

Ifølge meldingen gis Carat friheten til å justere og allokere midler på tvers av forskjellige mediekanaler for å oppnå de beste resultatene.

Administrerende direktør i Elkjøp Norge, Linda Frid Andresen, har tillit til at den nye modellen vil gi resultater.

- Dette samarbeidet er et viktig steg i vår markedsføringsstrategi. Ved å etablere en resultatdrevet modell, skaper vi en mer dynamisk og responsiv tilnærming til mediekjøp. Samarbeidet er basert på felles mål, og gjennom et forretningspartnerskap som strekker seg utover den tradisjonelle klient-byrå-modellen er jeg overbevist at vi vil styrke vår rekkevidde i det norske markedet, sier hun.

- Gjøre det riktig i alle nordiske markeder
Elkjøp har nylig gjennomgått en omfattende restrukturering for å sentralisere beslutningstakingen og sikre en strømlinjeformet strategisk retning. For å tilpasse seg denne nye strukturen, opererer Carat gjennom to nordiske kompetansesentre i media og digital/tech, i tillegg til lokale team med ressurser fra hele Dentsu.

- Gjennom felles KPI’er og avansert økonometrisk modellering tar vi et betydelig skritt mot datadrevne investeringsstrategier. Dette kombinert med tydelige roller og ansvar i samarbeidet gjør meg trygg på at vi kommer til å gjøre både de riktige tingene, og tingene riktig, i alle våre nordiske markeder, avslutter Stian Giskeødegaard, Nordic Brand & Marketing Director i Elkjøp Nordic.

Kontrakten er løpende og samarbeidet er allerede godt i gang.