- Avinor drifter 43 flyplasser i Norge, og ønsker å oppleves som en spennende shoppingdestinasjon. Dette er særlig viktig på Oslo lufthavn og de øvrige største flyplassene, som gir nødvendige inntekter til driften av Avinor i hele landet, sier markedsdirektør i Avinor, Silke Salbert, i en pressemelding.

Sommeren er flyplassenes viktigste salgsperiode og i den forbindelse har Avinor rettet et særlig fokus mot utenlandske turister, med kampanjen «Don’t leave Norway behind».

- Vi ønsker å fronte og selge mer av norske merkevarer, ikke minst fordi 80 prosent av økningen i trafikken vår kommer fra utenlandske turister, sier markedsdirektøren.

- Mye mer å by på
Gjennom Don’t leave Norway behind, vil Avinor minne reisende om at flyplassen er siste sjanse for å kjøpe med seg mote og design fra Norge. Noe de har valgt å gjøre med svartmetall for å bryte forventningene reisende har til kommunikasjon på flyplassene.

- Norge blir i mange sammenhenger fremstilt utelukkende med bilder av vakker natur, dype fjorder, høye fjell og midnattssol, men landet har jo så mye mer å by på. I vårt arbeid med å fremme norske merkevarer har vi vært opptatt av å finne nye interessante tilnærminger, sier Salbert.

Hun mener svartmetall er et fenomen som stadig flere utenfor Norges grenser kjenner til, og at det har blitt en viktig del av Norges kultureksport.

- Norge fremstår som en eksotisk destinasjon for mange tilreisende. Vi er kontrastenes land, og da oppstår spennende uttrykk og møter mellom mennesker, kultur og merkevarer. Det er denne spenningen og energien vi ønsker skal bidra til å løfte frem norsk design på flyplassene, sier hun.

- En tøff kunde
Det er Knowit Experience som har utviklet kampanjen for Avinor, og foto og film er gjort av regissør Niels Windfeldt i Aparent. Kampanjen er synlig i sosiale medier, flere skjermer på flyplassen og som butikkmateriell.

I tillegg har det blitt laget et eget showroom på torget i utenlandsterminalen, og det har blitt avholdt akustiske fremføringer av norsk svartmetall med Geir Bratland, som er keyboardist i Dimmu Borgir. De yngste har også fått muligheten til å få ansiktsmaling – i stil med kampanjen.

- Dette har vært en utrolig spennende reise! Avinor er en tøff kunde som hele tiden utfordrer oss, og sammen jobber vi tett for å utvikle det kommersielle tilbudet på flyplassen. Avinor likte godt ideen om å benytte dette særegne norske kulturfenomenet, og siden har vi jobbet mye med å finne riktig tone og balanse i budskapet. Derfor er deler av kampanjen også blitt utviklet sammen med aktører i black metal-miljøet, forteller May Linn Michaelsen, kreatør i Knowit Experience.