Navn: Tina Rødahl
Alder: 47
Stilling: Direktør kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk Tipping
Aktuell: Begynte som direktør for kommunikasjon og sammfunnskontakt i Norsk Tipping i mars i år.
- Hvor går årets ferie?
- Vi reiser til Thailand, og jeg gleder meg aller mest til å få være sammen med familien min.
- Du har nylig overtatt som kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping og med snart ett år igjen før neste stortingsvalg, blir det viktig for deg å arbeide mot at ikke flere politiske partier åpner opp for å se på alternative løsninger til det norske spillmonopolet?
- Vi forholder oss til gjeldende pengespillpolitikk. De siste gangene Stortinget har vurdert saken, så har brede flertall landet på at enerettsmodellen er best egnet til å forebygge problemspill og andre negative konsekvenser av pengespill. Fra et faglig ståsted er vi enig i det, og vi bidrar gjerne med fakta og informasjon om hvorfor. Enerettsmodellen muliggjør viktige tiltak for å forebygge spilleproblemer, som for eksempel at det er tapsgrenser og ingen markedsføring for kasinospill. Den gir en god balanse mellom underholdning og spenning på den ene siden, og forebygging og forbrukerbeskyttelse på den andre.
- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?
- Jeg bidrar gjerne til rikets sikkerhet ved å spise kortreiste jordbær med krokanis.
- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?
- En lokal kampsportaktør som annonserte i Avisa Oslo fanget min oppmerksomhet. Jeg har en sønn som er kjempenysgjerrig, og annonsen bidro til at vi kommer til å teste ut gymmet.
- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?
- I likhet med Oljefondet synes jeg størrelsen på denne pakken er kommet helt ut av proporsjoner, selv om Musk har bidratt mye til Tesla.
- Hvilken app på telefonen tilbringer du mest tid på og hvorfor?
- Jeg abonnerer på flere norske medier, og er spesielt interessert i byutvikling og anleggspolitikken i Oslo. I og med at jeg bor her, kjenner jeg også tett på kroppen hva det vil si at barn og unge har manglende tilbud. Jeg er svært bekymret over at idretten ikke får tilstrekkelig plass i kommuneplanen, og at etterslepet blir uoverkommelig. Her ønsker jeg å gi kudos til både VG, Avisa Oslo, Nordstrand Blad (og de andre lokalavisene) og Aftenposten for hvordan de følger opp.
- Hva var bedre før?
- Oppslutningen rundt idrett og frivillighet, som er viktige motorer for å bygge samhold, mestring og inkludering i lokalmiljøer. Dette gjelder selvsagt ikke alle steder, men vi må aldri ta frivilligheten som en selvfølge. Det ligger mye magi i klubbtrøyer, vaffelsteking og heiarop, og i mine øyne noe av det fineste å få være en del av.
- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?
- Det er uheldig at barn utsettes for skadelig innhold. Samtidig er det et faktum at unge bruker sosiale kanaler for å treffe andre. Jeg er nysgjerrig på hvordan et forbud vil bli etterlevd. Kanskje en bedre løsning er at sosiale kanaler tar mer ansvar for hva brukerne eksponeres for?
- Hva kan vi lære av Frank Løke?
- At hvis du bare er flink nok til å skape oppmerksomhet, så følger selv Lotteritilsynet med på fjellturen din.
- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?
- Det viktigste for meg er å få tid sammen med familien og gode venner. Hvis jeg i tillegg får muligheten til trening, aktiviteter, lese bok og lære noe nytt, da er ferien helt perfekt i mine øyne.
Kommentér