Jysk har vært sponsor av Norges idrettsforbund i 20 år og er også sponsor av årets Paralympics i Paris. Da de hørte om utfordringene med harde madrasser i OL-landsbyen tok de umiddelbart grep.

- Da denne saken dukket opp tok vi direkte kontakt med Olympiatoppen for å høre om det stemte og om sengesituasjonen var som karikert i mediene. Vi fikk en tilbakemelding på at det stemte for enkelte utøvere, sier Fatima Elkadi, kommunikasjonssjef i Jysk Norge.

Misnøye blant norske utøvere
Det svenske håndballandslaget skapte overskrifter da de gikk til innkjøp av nye overmadrasser fra Ikea etter ha prøvd ut sengene i OL-landsbyen. Kampanje får bekreftet fra Olympiatoppen at det også har vært noe misnøye hos norske OL-utøvere.

- Vi har samme sengeløsning som i OL i Tokyo. Sengerammen er av papp og madrassen er laget av plast. Den består av tre deler som kan vendes sånn at du får mykere og hardere deler. Den er i seg selv en fin og god madrass, men så er det noen utøvere som ikke er fornøyde, forteller Guro Lium i Olympiatoppen. 

De har derfor slått til på tilbudet om 55 nye overmadrasser fra Jysk. Den største utfordringen er å få dem inn i OL-landsbyen, forteller hun.

Svarer på Ikea-spøk
Jysk er til stede med butikker i Paris og de er glade for å hjelpe til.

- Vi har sagt at vi ønsker å hjelpe til og gi madrasser til alle norske utøvere i hele OL- og Paralympics-perioden. Vi vet at søvn og restitusjon er viktig for idretten, så for oss er det naturlig å hjelpe dem med det, sier Elkadi.

- Heller det enn at de går på Ikea?

- Ja, vi ønsker ikke å kommentere direkte på hva Ikea gjør, men ettersom vi er samarbeidspartnere til Norges idrettsforbund, ønsker vi at de skal få det beste på markedet og vi mener at vi er gode tilbydere av søvnprodukter.

Ikea Norge forsøkte torsdag kveld så slå mynt på de svenske håndballjentenes Ikea-handel i Paris, men spøken om at «det går rykter om at de svenske håndballjentene forsøker å ligge seg til seier i Paris» fikk blandet mottakelse og nå er innlegget slettet fra Facebook.

Les mer: Ikea trekker svenskespøk: - Vanskelig

Jysk går også ut i markedet med kommunikasjon om hva de gjør for de norske utøverne, og her kommer de med et lite stikk til Ikea.

- Vi har hatt et samarbeid i 20 år og det er naturlig at vi sier noe om det. Mange av utøverne er studenter og har kanskje ikke råd til selv å ta regningen. Vi gir også stipender til unge Paralympics-utøvere og vårt mål er at de skal slippe å tenke på søvnen når deres mål er å prestere under perioden.

Her kan du se annonsen Jysk går ut med i disse dager: