Navn: Øyvind Olufsen

Alder: 43

Stilling: Kommunikasjonssjef i Freia (Mondelez Norge og Danmark)

Aktuell: Står stødig i Freias førstelinje gjennom rettssaken i den mye omtalte sjokolade-striden mot Orkla. Det var Orkla som vant saken i tingretten.

- Hvor går årets ferie?

- I år skal vi for det meste være hjemme i Oslo, men vi skal også på den årlige turen til barndommens ferieparadis utenfor Bodø. Fjell, fiske og multeplukking. Krysser fingrene for at uken vi er der er den ene uken med 25 grader og sol og ikke nordnorsk sommer med 12 grader og regn.

- Når boblet du sist av glede?

- Den siste måneden er det vel konkurrenten som har boblet mest av glede, men det er vel slik at den som bobler sist bobler best?

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Haha, noe skal politikerne gjøre for å få oppmerksomhet... Hvis Pollestad synes det blir litt kaldt å spise is på et forblåst og kaldt Sommer-Jæren og fremdeles ønsker å slå et slag for selvforsyningsgraden, anbefaler jeg norsk sjokolade med norsk melk. Freia-sjokolade, selvfølgelig. 

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Tror det var en sånn dings til å måle vinkler med når man skal sage. Liker å tro at jeg er relativt handy. Ikke sikkert en snekker ville vært enig.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musk lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- I utgangspunktet er det ingen som fortjener 500 milliarder kroner. Men hvis noen kom til meg og sa at de kunne tidoble verdien på aksjene mine i løpet av 10 år mot å få 10 prosent av veksten hvis de nådde målet, ja da hadde jeg nok sagt ja. Og i det perspektivet er det kanskje ikke så urimelig likevel.

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Det synes jeg fungerer helt greit. Som samfunn ønsker vi ikke gambling, men vi innser at det alltid vil finnes. Derfor må det være innenfor en ansvarlig og regulert ramme slik vi gjør det med alkohol. Samtidig er det ikke uproblematisk at Norsk Tipping er en av landets største annonsører. 

- Hva var bedre før?

- Som mann 40+ må jeg jo svare «alt».

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier og hvor bør grensen settes?

- Ja! Som far til en 2-åring og bonuspappa til en 12- åring og en 17-åring er dette en viktig sak for meg. Anbefaler alle å lese The Anxious Generation av Jonathan Haidt. Det er skremmende hvordan økningen i angst, depresjon og selvskading blant unge korrelerer med utbredelsen av smarttelefonen og sosiale medier. Hvor grensen bør gå? Kanskje 15?

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Først og fremst hvordan man spiller håndball (han var veldig god for 15-20 år siden). Dernest hvordan stort ego, skamløs selvpromotering og forståelse av dagens sosiale medievirkelighet kan skape et godt levebrød selv for en mann som har bikket 40 med god margin. Fascinerende at han fikk VG til å følge ham live opp Mount Everest. På dekningen skulle man nesten tro han var den første opp og ikke nr. 10.000 ett eller annet.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Med en aktiv 2-åring blir det ikke så mye tid til late dager i solstolen med en god bok, men vi koser oss masse i skogen. Det er en gave å kunne være med en liten tass og oppdage hvor magisk verden faktisk er.