- Russetiden er for mange høysesong for både seksuell debut og ligging, og dermed også kjønnsykdommer. RFSU ville nå russen med positivt budskap om sex. Ikke bare er målgruppa svært vanskelig å nå, de blir også utsatt for et massivt trykk med ulike budskap i sosiale medier, sier brand manager i RFSU, Pål Hansen, i en pressemelding.

Tall fra Folkehelseinstituttet viser høye smittetall for flere seksuelt overførbare sykdommer, samtidig som RFSUs egen kondomundersøkelse viser at unge stadig blir flinkere til å bruke kondom. Med utgangspunkt i undersøkelsen koblet RFSU på kommunikasjonsbyrået Bohr for å utvikle et kommunikasjonskonsept rettet mot årets russekull for å ufarliggjøre kondombruk.

- Passe leken
Løsningen ble å sende ut influenser Safari Shabani som utgående reporter for RFSU til Landstreffet i Stavanger og til Russens dag på Tysenfryd, tidligere i år.

- Da vi ble presentert for idéen om å bruke Safari, som har en løs og ledig tone – og ufarliggjør en tematikk som er flau for mange - ble vi solgt. Det var en trygg og god måte å prate med målgruppa, sier Hansen.

Filmene med russen er en del av den nye kampanjen «Just give a f*ck» fra RFSU. Partner og rådgiver i Bohr, Arne Andres Opheim, forteller at det har vært viktig ikke bruke kampanjen til å rette pekefinger mot en ung og selvstendig målgruppe. 

- De unge lukker ørene når de får tredd informasjon over hodet på seg, og særlig på denne typen tema. Denne kampanjen er passe leken, samtidig som vi får frem et viktig budskap for en målgruppe som er ekstra utsatt for kjønnssykdommer, sier Opheim.  

- Tydelig at vi har truffet
I tillegg til Bohr har produksjonsselskapet Lucky View jobbet med å videreutvikle konseptet, samt å produsere filmene. Selskapet har de siste årene produsert langt mer innhold og bevger seg i retningen av å bli et innholdsbyrå.

- Vår spisskompetanse er innhold som skaper engasjement i målgruppen 18 til 34 år. Hva som engasjerer og berører dem endrer seg fra dag til dag, og det er derfor viktig at innhold, stilgrep og tone er på deres premisser. Videoene har til sammen fått en halv million organiske visninger, så det er tydelig at vi har truffet med konseptet, sier Mikkel Graham Guttormsen, daglig leder i Lucky View.

RFSU-filmene har fått mer enn 25.000 likes og både lagres og kommenteres hyppig.