Det melder Morgenstern i en pressemelding tirsdag morgen.

- Det føles som et godt tidspunkt å lande her. Kjernekompetanse viser seg gang på gang å være noe som ikke går av moten, og Morgenstern er kanskje det aller tydeligste byrået i landet. Først og fremst takket være rause folk, en sterk kultur og faglig integritet. Forhåpentligvis har jeg noe å bidra med på alle fronter, sier Alexander Mostue i meldingen.

Mostue har de siste årene hatt faglig ansvar for strategi i Publicis Kitchen, der han også har vært rådgiver for byråets største kunde, Elkjøp Nordic, i tillegg til Framtiden i våre hender. Før det jobbet han flere år som rådgiver i Futatsu, som siden fusjonerte med Ernö og ble til Atyp, som han også var med å starte. 

Han har ikke vært en del av ledergruppen til Kitchen-leder Odd Rune Farsund, som påtok seg byråansvaret i oktober i fjor.

Når Kampanje tar kontakt, forteller Mostue at det er tilfeldig at han forsvinner ut fra byrået, samtidig som de to gründerne, Haakon Dahl og Bjørn Polmar, gir seg.

- Jeg har visst hva jeg skal gjøre i mange måneder allerede, og hvilke planer Haakon og Bjørn har hatt for sine videre karrierer har jeg ikke hatt innsikt i. Publicis er et stort hus, med folk på vei inn og ut hele tiden. Og som Peder sier, så er det en ny ledelse og ny giv på plass. Det tror jeg kommer til å bli bra, sier Mostue til Kampanje.

Han forteller samtidig at Dahl og Polmar er «to personer jeg har satt stor pris på».

- Og som jeg tror kommer til å lykkes uansett hva de gjør. 

- Men, jeg går først og fremst fordi jeg vil jobbe med de beste, i det jeg mener er Norges beste byrå, med den tydeligste og mest inspirerende kreative kulturen og ledelsen, avslutter Mostue.
 
Han er heller ikke den eneste nye kollegaen i Morgenstern, ifølge pressemeldingen. Byrået har også rekruttert Marianne Strandly, i rollen som prosjektleder, i første omgang i et vikariat. Strandly kommer fra rollen som leder for etterarbeidsgruppen i NRK Produksjon, men har tidligere jobbet 11 år i Try Apt, blant annet som leder for Try Motion.
 
- Vi har lenge hatt et godt øye til Marianne, ikke minst fordi flere hos oss har hatt henne som kollega tidligere, og vet hvor utrolig dyktig, pålitelig og hyggelig hun er. Endelig fikk vi muligheten til å rekruttere henne, og hennes lange erfaring som produsent og prosjektleder gjør at hun sklir rett inn hos oss, og er fullt operativ fra dag én, sier byråleder i Morgenstern, Camilla Kim Kielland, i en melding.