I januar lanserte Publicis sitt nye pro bono-prosjekt som går ut på at alle ansatte i Apotekergata skal komme frem til en felles hjertesak og jobbe gratis for en utvalgt aktør. Det var ønskelig at organisasjonen har et spesielt viktig samfunnsoppdrag og de eneste formelle kriteriene var at organisasjonen måtte være politisk og religiøs uavhengig.

Søknadsfristen ble satt til slutten av februar og nå kan Publicis dele at valget falt på Leger Uten Grenser. Mer enn 30 organisasjoner viste interesse for pro bono-prosjektet.

- Vi har mottatt søknader fra mange fantastiske organisasjoner, så det var virkelig ikke en enkel avgjørelse, men til slutt stemte de ansatte frem Leger Uten Grenser, forteller Roar Kristoffer Aarhus, rådgiver i Publics.

Les mer: Publicis setter av en halv million kroner til pro bono-jobbing: - Lar de ansatte velge

- Vi klarer det ikke alene
Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk nødhjelpsorganisasjon og mottar ikke statlig støtte. Organisasjonen er derfor avhengig av støtte fra engasjerte bedrifter og privatpersoner.

- Dette er en organisasjon som har verdier som resonnerer dypt med våre kjerneverdier, og nødhjelpsarbeidet Leger Uten Grenser gjør er svært relevant og aktuelt, sier Aarhus.

Byrågruppen håper at pro bono-samarbeidet kan bidra til å utfordre og engasjere næringslivet ytterligere i viktigheten av samfunnsansvar.

- Partnerskapet med Publicis betyr enormt mye for oss. Vi er en stor organisasjon med et viktig mandat, men vi er små i antall og trenger all den støtten vi kan få, sier næringslivsansvarlig i Leger Uten Grenser, Mari Kaupang.

Og legger til at jobber hardt for å formidle at spesielt bedrifter bør gå foran med sine ansatte i ryggen og samles om å redde liv.

- Dette er mer aktuelt enn noen gang, men vi klarer det ikke alene, sier hun.

- Bekrefter hvor viktig vårt bidrag kan være
Pro bono-prosjektet er øremerket en halv million kroner, og Aarhus forteller at hjertesaken har skapt en sterk følelse av fellesskap.

- Det gir oss muligheten til å bidra med det vi gjør aller best, samtidig som det har tent en felles lidenskap og engasjement på tvers av hele huset, sier Aarhus.

Publicis og Leger Uten Grenser har allerede rukket å møtes for å planlegge samarbeidet, og Kaupang sier at begge parter er like motiverte for å gjøre en forskjell samen.

- Vi ser frem til å jobbe tett med Publicis, forteller hun.

Noe Aarhus bekrefter.

- Å se det genuine engasjementet fra Leger Uten Grenser var både rørende og en motivasjon for oss alle. Det er slike øyeblikk som bekrefter hvor viktig vårt bidrag kan være og vi gleder oss til å starte arbeidet for fullt, avslutter han.

Les også: Leger Uten Grenser hyller designbyråets initiativ: - Betyr veldig mye