Det var svenske Resumé som først omtalte saken.

Navneendringen handler delvis om juridiske aspekter, forteller kommunikasjonssjef i Eidra, Elin Kiw, til Resumé.

- Det finnes motstridende immaterielle rettigheter i USA, hvor vi av den grunn ikke kan gå videre med Arc som varemerke. Da USA blir en stadig viktigere marked for oss, er det riktig tidspunkt for oss å bytte. Dette er også en utmerket anledning for oss til ytterligere å klargjøre hva vi har utviklet oss til som selskapsgruppe og varemerke, sier hun.

USA står i dag for 14 prosent av den totale omsetningen. Målsetningen er at det amerikanske markedet skal sto for 25 prosent av omsetningen innen 2026. Den totale omsetningen var på 1,4 milliarder svenske kroner i 2023, skriver Resumé.

Kunder i USA er blant annet Microsoft, McDonalds og Nike.

- Vi har en fremgangsrikt testet vår modell i Norden og Europa, og nå kjenner vi oss sikre på at det amerikanske markedet er klart for en ny oppjustering, sier Kiw.