Torsdag kveld er det duket for Bislett Games i Oslo. Friidrettsstjerner som Karsten Warholm og Jakob Ingebrigsten er blant dem som tar turen.

Også Norges raskeste mann, Salum Kashafali, skal konkurrere på Bislett, denne gangen i et unikt løp.

Kashafali konkurrerer til vanlig i paraidrett, og i paraidrett er konkurransene delt opp i forskjellige klasser etter hva slags funksjonsnedsettelse utøveren har. Kashafali konkurrerer i klassene for utøvere som er synshemmede.

Men under Bislett Games blir klassene slått sammen til én enkelt 100-meter. Tyske Johannes Floors er ben-amputert, og amerikaneren Nick Mayhugh har celebral parese, konkurrerer til vanlig i andre klasser enn Kashafali, men torsdag skal de løpe side om side med nordmannen.

- Dette blir en unik mulighet for å se mange av de raskeste parautøverne i verden løpe mot hverandre bare noen uker før de paralympiske leker arrangeres i Paris, sier stevnedirektør Steinar Hoen.

- Man kan sammenligne det med kampsporten MMA. Her møtes for eksempel en bokser og en karateutøver til kamp. Paraidrett er forskjellig, fordi de alltid har klasser. Denne 100-meteren bryter med det. Dette er noe utøverne også selv ønsker. Nå finner vi ut hvem som er den raskeste parautøveren, punktum. Det er unikt, veldig kult og noe vi ser frem til, fortsetter Hoen.

Les også: - Stas at vi som har Norges raskeste tog får jobbe med verdens raskeste mann

Løpet blir arrangert i regi av Flytoget som også er en av Kashafalis samarbeidspartnere. 

- Vi har lenge hatt et samarbeid med Bislett og et samarbeid med Salum. Vi mener at parautøvere ikke får den oppmerksomheten de fortjener, så å få noen av de raskeste para-løperne til å vise det de har av fart er veldig gøy, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Flytoget, Elisabeth Gjestland.

Løpet vil finne sted like før det offisielle programmet starter, men Gjestland håper likevel NRK vi finne tid til å sende 100-meteren.

- Vi synes det er gøy å få samlet de sterkeste løperne nå. Det er ikke lenge til OL og Paralympics, så det blir veldig spennende, men vi heier litt ekstra på Salum siden han er vår mann, sier Gjestland.

Se promofilmen laget av Try her: