En av verdens største bilprodusenter, Toyota, avslutter sitt store OL-sponsorat og forlenger dermed ikke avtalen de har med IOC (International Olympic Committee). Etter OL i Paris denne sommeren vil en av verdens største sponsorkontrakter dermed være historie. Det er nyhetstjenesten Associated Press som melder dette og viser til det japanske nyhetsnettstedet Kyodo.

Toyota har hatt en kontrakt som har løpt siden 2018 og som har inkludert alle OL siden Pyeongchang 2018 og frem til Paris i 2024.

Avtalen har vært omtalt som den største sponsoravtalen til IOC med en anslått verdi på 835 millioner dollar. 

Ifølge Kyodo er årsaken til at Toyota ikke forlenger med IOC og dermed avslutter sponsorsamarbeidet, at bilprodusenten ikke er fornøyd med måten sponsormilliardene brukes på og at «pengene ikke brukes effektivt med tanke på å støtte atletene og promotere idretten».

Toyota og IOC har ikke ønsket å kommentere saken.